EVO KAKO DA OLJUŠTITE BELI LUK ZA 10 SEKUNDI: Posle ovog saveta više nikada nećete raditi drugačije (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Fini Recepti by Crochef

savet

EVO KAKO DA OLJUŠTITE BELI LUK ZA 10 SEKUNDI: Posle ovog saveta više nikada nećete raditi drugačije (VIDEO)

Ukoliko obožavate hleb sa belim lukom, ali vas nervira miris koji ostaje, postoji rešenje

Objavljeno:

Ako ne volite hleb sa belim lukom, verovatno ga niste probali. Dakle, svi ga obožavaju.

Međutim, jak miris koji ostaje u odeći tera nas da izbegnemo kuvanje s ovim sastojkom.

No, postoji način za ljuštenje belog luka i za to vam treba mikrotalsna rerna i svega 10 sekundi.

Ovaj genijalni trik ne zahteva upotrebu nikakvih oštrih i potencijalno opasnih predmeta, već samo mikrotalasnu pećnicu. U nedavnom TikTok sadržaju @newdawnfields, uzgajivačica belog luka iz severnog Mičigena otkriva da je najbolji način za guljenje belog luka da ga prethodno zagrejete.

@newdawnfields Just need a lil heat to get the paper more paper-y. We’re not trying to cook the garlic. Just warm ‘er up. Try it before the silly hacks! #garlic #garlicgirl #northernmichigan #michigan #womenwhofarm #grownbysurvivors #kitchenhacks #garlicpeelinghack ♬ original sound - K-Roll

Za demonstraciju je upotrebila ondašnju sortu belog luka, koja je poznata po tome što se teže guli od drugih vrsta. Zatim jednostavno ubaci povrće u mikrotalasnu rernu na 10 do 20 sekundi, a zatim ga ostavi nekoliko sekundi da se ohladi. (Za one koji nemaju ovaj aparat u kući, isti efekat se postiže i u rerni na 120°C oko pet minuta.) Za tili čas luk se ljušti sam.

Stvarno je tako jednostavno. Najbolje od svega je što ovaj trik uklanja čak i zaštitni film koji je obično nemoguće ukloniti bez zarivanja nokta ili u meso.

(Esperso/ Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.