OBOŽAVATE DA JEDETE GRAŠAK, ALI ZA OVO MALO LJUDI ZNA: Otkriveno kada TREBA DA SE POSOLI i zašto se ULJE DODAJE
Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

saveti

OBOŽAVATE DA JEDETE GRAŠAK, ALI ZA OVO MALO LJUDI ZNA: Otkriveno kada TREBA DA SE POSOLI i zašto se ULJE DODAJE

Postoje još neke "cake" koje će vam pomoći da ubrzate pripremu graška

Objavljeno:

Svako jelo se sprema na poseban način i potrebne su neke cake da bi bilo što bolje.

Otkrivamo vam neke koje će pomoći u spremanju najboljeg graška.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena. Postoje još neke "cake" koje će vam pomoći da ubrzate pripremu graška.

Evo koji su to trikovi:

Grašak se sprotije kuva u slanoj vodi, pa je bolje da ga posolite pred kraj ili kada je gotov.

Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika ulja, to će ubrzati proces kuvanja.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

10-15 minuta nakon ključanja, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 l vode. Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, možete pokvariti ukus jela.

Grašak kuvajte u šerpi sa debelim dnom kako ne bi izgoreo, a voda treba da pokrije grašak oko 1 cm. Kuvajte na tihoj vatri.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.