DOMAĆICE U VREME POSTA NE ZNAJU ŠTA ĆE, EVO JEDNOG SJAJNOG REŠENJA: Recept za MEDENO SRCE koji uspeva i POČETNICAMA
Medeno srce, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

DIVAN UKUS

DOMAĆICE U VREME POSTA NE ZNAJU ŠTA ĆE, EVO JEDNOG SJAJNOG REŠENJA: Recept za MEDENO SRCE koji uspeva i POČETNICAMA

Pečen kolač prelite otopljenom čokoladom sa uljem. Ostavite da se ohladi, isecite na kocke i poslužite

Objavljeno:

Srbi su prosto ludi za medenim srcem, a tu je recept koji će ulepšati dan vama i vašim najmilijima.

Spremite se za rapsodiju ukusa.

U vreme posta mnogim domaćicama je najveća dilema kako napraviti nešto slatko, čime će obradovati ukućane. Jedan od mnogima omiljenih slatkiša je medeno srce, a mi vam donosimo recept za posnu varijantu ovog kolača, koji ćete u danima pred nama napraviti za tili čas. Ono što je najjednostavnije sve sastojke merite šoljom iste veličine, pa će ga lako napravitii oni koji imaju manje iskustva u kuhinji.

Sastojci:

2 šolje brašna

1 šolja šećera

1 šolja kisele vode

1 šolja pekmeza od kajsije

2 kašičice sode bikarbone

2 kašičice cimeta

1 kašika kako praha

Za premaz:

8 kašika pekmeza od kajsije

Glazura:

100 g čokolade

4 kašike ulja

Medeno srce
Medeno srcefoto: Printscreen Youtube/Kuvamo jako

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer, cimet i kakao. Posebno pomešajte kiselu vodu i pekmez i mešajte dok se ne lepo ne sjedini da dobijete ređu smesu, pa dodajte sodu bikarbonu. Pomešajte sa suvim sastojcima, dobro umutite, pa pola smese sipajte u uljem premazan pleh. Masa bi trebalo da je ređa, da je lako sipate. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica, otprilike 15 minuta. Izvadite, pa premažite pekmezom. Pošto to uradite prelijte ostatkom smese, i ravnomreno rasporedite. Vratite da se peče. Pecite 15 minuta, a čačkalicom možete da proverite da li je pečeno i to tako što ćete je ubosti samo u gornji deo, jer ako ubodete dublje zahvatićete deo sa pekmezom. Kolač ne bi trebalo dugo peći, jer treba da ostane sočan, vazdušast i mekan. Pečen kolač prelite otopljenom čokoladom sa uljem. Ostavite da se ohladi, isecite na kocke i poslužite.

Kada smo kod posnih recepata, obavezno pogledajte i kako supruga Sergeja Ćetkovića sprema krofne.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.