IMAO JE TRI ŽENE, ČETVORO DECE ALI NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV BILA JE ONA: Evo koga je MIKA ANTIĆ VOLEO do SMRTI
Foto: printscreen/youtube/MilanVojnovic

Ovo niste znali

IMAO JE TRI ŽENE, ČETVORO DECE ALI NJEGOVA NAJVEĆA LJUBAV BILA JE ONA: Evo koga je MIKA ANTIĆ VOLEO do SMRTI

"Ja nemam svoju ženu, svoj tip žene. Sve žene na svetu su mi se dopadale i sve muzike na svetu." – rekao je Mika Antić

Objavljeno: 11:42h

Za Miku Antića, našeg popularnog pesnika i slikara, kaže se da je voleo žene. Govorio je da je svaka čjubav za njega prva ljubav, i da "drugu ljubav" nikada nije imao. Prvi put se zaljubio u jednu Mariju i odmah je hteo da se ženi, roditelju su ga srećom jedva sprečili.

Vrlo brzo se oženio kao student u 21. godini, šesnaestogodišnjom Ljubicom i taj brak je trajao devet godina. Imao je još dve supruge Svetlanu i Ljiljanu, ukupno četvoro dece, a kasnije je imao i šestoro unučića. Međutim u prkos silnim brakovima, Mika je bio očaran drugom strašću.

- Ja nemam svoju ženu, svoj tip žene. Sve žene na svetu su mi se dopadale i sve muzike na svetu. – rekao je Mika Antić.

Svi su znali sve o njemu, kafanske priče se i dalje pričaju, ali istinsko biće Mike Antića nije se dalo detektivsko-radoznalim očima. Bio je potpuna nepoznanicama čaršijskim sveznalicama, kultni lik književne istorije koji još uvek “šašav leti i živi”.

Ono što je voleo da čita više od knjiga, bili su ljudi, znao je da utone u njihove oči i da iz njih usisa sve tajne. Ako negde stoji potpis “Pesnik”, to je Mika Antić zavarao trag mastilom. Buntovnik, mekane duše, imao je u sebi neku slatku protivrečnost, pisao je najfinije pesme, a krišom bio zadivljen borilačkim veštinama.

O njegovom vrcavom duhu, pesničkom vragolanstvu, najlepše govori rečenica iz pesme “In Memoriam”: “Postoji jedan neverovatan gad koji se zove Miroslav Antić.” Sve što želimo da saznamo o Antiću, možemo naći među crnim redovima njegovih stihova, ljubav u njegovom životu nikada nije bila vidljiva na površini, samo uporni tragači znali su tek ponešto o ženi koju je voleo. A bio je “sav od pesme, sete i dobrote” i smrtno zaljubljen, ne u ženu, već u poeziju.

(Espreso/Stil.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.