POSNA ŠEHEREZADA TORTA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Karamel i beli fil se TOPE U USTIMA, nećete joj ODOLETI
Šeherezada torta, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/FOODEE

RECEPT

POSNA ŠEHEREZADA TORTA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Karamel i beli fil se TOPE U USTIMA, nećete joj ODOLETI

Ako vam se jede nešto slatko, a postite onda probajte Šeherezada tortu sa posnim sastojcima

Objavljeno:

Šeherezada spada među jednostavnije torte i svaka domaćica brzo nauči da je spremi. Sastoji se od keksa koji je premazan čokoladom, a onda i karamel filom i umućenom slatkom pavlakom. Svaki zalogaj se topi u ustima, a toliko lepo izgleda da će ulepšati i svečanu trpezu. Kako je u toku Uskršnji post, naučite kako se pravi posna torta. Više ne morate da se odričete omiljenih poslastica, već isprobajte iovaj klasik u posnoj varijanti.

Sastojci:

  • 1 l sojinog mleka
  • 5 kašika šećera
  • 120 g pudinga od karamele
  • 200 g posne slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 200-300 g posne čokolade
  • 400 g posnog keksa
  • 5 kašika ulja

Priprema:

U šerpu sipajte 800 ml mleka i kada se zagreje dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Vodite računa da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Šporet
foto: Profimedia

Za to vreme umutite margarin sobne temeprature i dodajte u ohlađeni puding, pa sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Poređajte keks u tepsiju. Preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider nekih 10 minuta da se stegne. Zatim premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku, pa opet sve ponavljajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka.

Ostavite u frižideru preko noći. Možete da je ukrasite i mlevenim orasima.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.