Ostala vam je ČAŠA VODE na stolu preko noći? NEMOJTE JE POPITI NI U LUDILU
Čaše voda, Foto: Bernhard Wolfgang Schneider / Panthermedia / Profimedia

paŽnja

Ostala vam je ČAŠA VODE na stolu preko noći? NEMOJTE JE POPITI NI U LUDILU

Ne preporučuje se piti kiselu vodu jer njena visoka kiselost i koncentracija teških metala mogu imati niz negativnih posledica po zdravlje, poput

Objavljeno:

PH vode označava koliko je kiselo ili osnovno (alkalno). Ova mera može biti u opsegu od 0 do 14, a pH je 7 neutralan (2).

Iako Agencija za zaštitu životne sredine u Sjedinjenim Državama (EPA) ne reguliše pH pitke vode, ona preporučuje čuvanje javne vode u rasponu pH-a od 6,5 do 8 (3).

Za kiselinu vodu je tvrdila da ima antimikrobne efekte, što ga čini potencijalno korisnim za proizvodnju kože, kose i pranje. Kako god, to takođe može imati mnogo pod i potencijalno opasnim nuspojavama.

Za razliku od alkalne vode, koja ima pH veći od 7, kisela voda ima pH 6,5 ili niži (2).

Kisela voda
foto: Profimedia

Postoje mnogi uzroci niske pH vrednosti vode, uključujući prirodne uzroke poput kisele kiše. Mikrobi u zemlji, korenje drveća i neke kamene formacije takođe mogu generisati kiseline koje uzrokuju da voda u blizini postane kisela.

Često je kisela voda posledica industrijskog onečišćenja, a voda s niskim pH često se nalazi u blizini rudarskih mesta, odlagališta hemikalija, elektrana, zatvorenih pogona za hranjenje životinja i odlagališta.

Ne preporučuje se piti kiselu vodu jer njena visoka kiselost i koncentracija teških metala mogu imati niz negativnih posledica po zdravlje, poput:

  • Može biti loše za vaše zube
  • Može sadržavati teške metale
  • Može biti loše za zdravlje kostiju

(Espreso/Healthline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.