DR VOJA PERIŠIĆ OTKRIO RECEPT ZA DOMAĆU BOZU KOJA ČISTI CREVA: Pije se samo na 1 NAČIN, ne postoji NIŠTA BOLJE
Dr Vojislav Perišić, Foto: Printscreen/youtube/PRVA

podelio je

DR VOJA PERIŠIĆ OTKRIO RECEPT ZA DOMAĆU BOZU KOJA ČISTI CREVA: Pije se samo na 1 NAČIN, ne postoji NIŠTA BOLJE

Takođe, pošto u bozi ima kvasca, a on je prepun probiotskih kvasnica koje potpomažu crevnu floru, ovaj napitak je idealan za probavu

Objavljeno:

Ukoliko imate problema sa probavom možda vam ovo može pomoći.

Doktor Vojislav perišić je podelio svoj recept za napitak.

Vojislav Perišić
foto: Printscreen/Prva, Aleksandra Čolić

Prepun probiotskih kvasnica koje potpomažu crevnu floru, ovaj napitak je idealan za probavu.

Dr Vojislav Perišić koji redovno promoviše zdravu ishranu, kao preventivu i lek za gastroenterološke i druge probleme, ovaj put je podelio jednostavan recept za domaću bozu.

"Prokuvajte pet litara vode sa 500 grama kukuruznog brašna, jednom kockom svežeg ili kesom suvog kvasca i 200 grama šećera“, objasnio je gastroenterolog.

"Kažu da bi trebalo 400, ali ne treba više od 200. Šećer malo karamelizirajte da boza dobije boju, pa je skuvajte i ohladite. Ostavite da odstoji nekoliko dana u hladnoj ostavi ili frižideru, najbolje je posle petog dana. Tada počinje fermentacija, tek onda se pije, nakon toga počinje da pada kiša zbog fermentacije. Boža može da stoji u frižideru ukupno deset dana", rekao je on.

Čuveni doktor je naglasio da boza sadrži B vitamine, odlične za nervni sistem, pa će dobar “rad” nerava biti prva korist. Takođe, pošto u bozi ima kvasca, a on je prepun probiotskih kvasnica koje potpomažu crevnu floru, ovaj napitak je idealan za probavu.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.