ONA U PALAČINKE UVEK STAVI OVAJ SASTOJAK I BUDU MEKŠI NEKO IKAD: Svi ga imate kod kuće, OVO ĆETE OBOŽAVATI
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

isprobajte i vi

ONA U PALAČINKE UVEK STAVI OVAJ SASTOJAK I BUDU MEKŠI NEKO IKAD: Svi ga imate kod kuće, OVO ĆETE OBOŽAVATI

Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodatikiselo mleko, ulje, so, šećer i brašno. Treba da se dobije glatka smesa

Objavljeno:

Ukoliko želite probati najmekše palačinke ikad, otkrivamo vam recept.

Tajna je u jednom sastojku koji već imate kod kuće.

Potrebno vam je:

1 jaje,

150 g brašna,

trećina kašičice sode bikarbone,

pola šolje vrele vode,

1 šolja kiselog mleka,

trećina kašičice soli

PRIPREMA:

soda bikarbona
foto: Profimedia

Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodatikiselo mleko, ulje, so, šećer i brašno. Treba da se dobije glatka smesa.

Takođe uz neprestano mućenje dodajte sodu bikarbonu prethodno rastvorenu u vreloj vodi. Smesa sada treba da bude srednje gustine. Ostavite da odstoji pet minuta, pa počnite da pečete palačinke na zagrijanoj tavi, koju ste pre toga namastili uljem ili puterom.

VAŽNO:

Kad sa jedne strane palačinke izbiju balončići, vreme je da je okrenete na drugu stranu i ravnomerno ispečete.

(Espreso/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.