NAŠI STARI SU SVINJSKU MAST MEŠALI SA SODOM ZBOG OVOG PROBLEMA: Od sada ćete i vi to stalno raditi
Svinjska mast, Foto: Printscreen/youtube/GreenLife

SJAJNO

NAŠI STARI SU SVINJSKU MAST MEŠALI SA SODOM ZBOG OVOG PROBLEMA: Od sada ćete i vi to stalno raditi

Pored toga, svinjska mast sadrži i stearinsku kiselinu, za koju je dokazano da snižava holesterol. Sadrži i linolnu i miristinsku kiselinu, za koje je dokazano da jačaju imunitet

Objavljeno:

Svima nam je dobro poznato da se svinjska mast od davnina koristi u kuhinji, a da li ste znali da možete koristiti svinjsku mast kao lek?

Oprečna su mišljenja kada je ovo u pitanju i zato je svinjska mast nezasluženo zapostavljena jer se smatrala nezdravom, ali to je pogrešno mišljenje.

Istraživanja su pokazala da svinjska mast sadrži zasićene masti koje mogu biti jedan od uzročnika povećanog nivoa holesterola u krvi.

Ipak, ako se konzumira umereno i na odgovarajući način, ona je izuzetno lekovita, pogodna je po zdravlje i može se koristiti kao lek. Na sreću, svinjska mast se danas sve više koristi u različite svrhe.

Svinjska mast sadrži oleinsku kiselinu, mononezasićenu masnu kiselinu koja štiti srce, kardiovaskularni sistem, a takođe štiti organizam i od malignih oboljenja. Pored toga, svinjska mast sadrži i stearinsku kiselinu, za koju je dokazano da snižava holesterol. Sadrži i linolnu i miristinsku kiselinu, za koje je dokazano da jačaju imunitet.

Saznajte za šta je sve dobra svinjska mast kao lek, kako se pravi, koji domaći kozmetički proizvodi su na bazi svinjske masti, kao i to kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe.

Mast
foto: Printscreen/Youtube/ Kako promeniti svoj zivot

Svinjska mast u 9 voda

Sigurno ste čuli za ovaj izraz, a sada ćemo vam objasniti o čemu se radi.

Radi se o tome da svinjska mast kao lek pre upotrebe treba da bude oprana u 9 voda. To je upravo iz razloga da bi se isprale sve nečistoće koje nastaju tokom njenog otapanja.

Kako se pere svinjska mast ?

Ovo je pitanje koje se prirodno nameće, a mi smo tu da vam na njega damo odgovor. Svinjska mast se pere tako što u nju sipate malo vode i promešate kašičicom. Zatim tu vodu prospete, pa sipate novu i opet promešate. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne isperete mast u ukupno 9 voda. Tako se dobija svinjska mast oprana u 9 voda.

Svinjska mast kao lek za pluća

Svinjska mast je idealan prirodni lek za pluća, pre svega za bronhijalne upale. U ove svrhe možete napraviti prirodni melem koji će dati odlične rezultate.

Svinjska mast kao lek za pluća recept

Pola litra mleka skuvajte u 2-3 lista podbela. Kad proključa, dodajte kašičicu masti i to je sve. Ovaj lek treba piti svako veče pre spavanja po jednu šolju. Već ujutru ćete izbaciti nakupljeni sekret iz pluća.

Za respiratorne probleme može se koristiti i svinjska mast za pluća kao oblog. Svinjska mast protiv kašlja koristi se u vidu obloga. Obloge od masti za kašalj naročito su delotvorne kod dece. Napomena: Treba biti oprezan zbog zagrevajućeg efekta koji svinjska mast ima, tako da ne bi trebalo da se primenjuje ukoliko dete ima povišenu temperaturu.

Svinjska mast i soda bikarbona

Svinjsku mast kao oblog, ali i u kozmetičke svrhe možete koristiti i u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Soda bikarbona se koristi u kombinaciji sa svinjskom mašću kako zbog neutralisanja mirisa masti, koja nije svakom prijatna, tako i zbog svog lekovitog dejstva.

Svinjska mast za prehlađene bebe

Kada su u pitanju bebe i deca, kod njih je naročito problematičan suv kašalj, koji može čak dovesti i do napada gušenja. Zato za prehlađene bebe i decu koristi se svinjska mast kao oblog. Obloge od masti za kašalj zapravo su bolje od bilo kog sirupa za kašalj.

Jednostavno uzmite kašičicu svinjske masti, stavite je na jednu salvetu i ostavite da odstoji malo na sobnoj temperaturi. Pre spavanja stavite detetu oblogu na grudi i blago protrljajte, a potom prekrijte zagrejanom krpom ili peškirom.

Svinjska mast za sinuse

Svinjsku mast možete koristiti i kao lek za sinuse i za nos. Pre toga je potrebno da mast operete u 9 voda, o čemu smo već pisali u jednom od prethodnih poglavlja. Potom uzmite štapić za uši i uz pomoć njega nanesite mast na sam ulaz u nozdrve i potpuno ih zatvorite. Lezite na leđa kako bi svinjska mast kao lek za sinuse počela da deluje i ublaži tegobe.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.