SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA ČORBU: Za ZDRAVIJI NAČIN domaćice NISU ČULE, tajna je OTKRIVENA
Čorba u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

pogledajte

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA ČORBU: Za ZDRAVIJI NAČIN domaćice NISU ČULE, tajna je OTKRIVENA

Međutim postoji način kako da napravite zdravu zapršku

Objavljeno:

Nema ništa ukusnije od zdrave i tople čorbe.

U hladnim danima svima prija po jedan tanjir,

Međutim postoji način kako da napravite zdravu zapršku.

Čorba, Čorba od kupusa
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Kako da čorba bude gušća?

Ukusna topla čorba je omiljeno jelo, koje se konzumira tokom cele godine. Ako ste, ipak, napravili retku čorbu, nije nikakav problem, jer postoji nekoliko lakih metoda kojima će ona biti gušća. Pogledajte kako možete da učinite čorbu gušćom, brzo i lako.

Kako bi čorbu učinili gušćom, možete rastvoriti 1-2 kašike skroba u malo hladne vode, a nakon toga ovu smesu ubacite u čorbu. Promešajte intenzivno. Skrob možete zameniti i brašnom, ali budite pažljivi da se ne naprave grudvice i da upropastite vašu čorbu. Druga varijanta za gušću čorbu je da dodate malo koncetrata supe iz kesice 2-3 kašike. Promešajte koncetrat supe ili supe sa malo vode i dodajte ga u toplu čorbu.

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Ovaj postupak se ipak ne preporučuje previše, jer instant supe imaju mnogo soli i različite veštačke materije u sebi, koje će vašu čorbu učiniti manje zdravom i korisnom. Veoma dobra varijanta je da sa nasečenim povrćem u čorbu dodate i ceo krompir i šargarepu. Kada se skuvaju, izvadite ih i ispasirajte, a nakon toga ih vratite u čorbu.

Prvi i najlakši način je hladna zaprška za čorbu. Ovim postupkom, ne samo da će čorba biti gušća, već će biti i ukusnija.

Umutite jedno jaje sa malo soka od limuna i dodajte malo od čorbe. Umutite i dodajte u čorbu. Ako je vaša čorba baš retka, hladnu zapršku možete napraviti sa kiselim mlekom, jajetom i kašikom brašna.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.