STAVITE UBRUS U FRIŽIDER: Zauvek ćete se rešiti VELIKOG PROBLEMA
Ubrus, Foto: Profimedia

SJAJAN TRIK

STAVITE UBRUS U FRIŽIDER: Zauvek ćete se rešiti VELIKOG PROBLEMA

Navikli smo da u kuhinji uvek imamo i često koristimo papirne ubruse jer sjajno upijaju kada nešto prolijemo ili kada nešto treba očistiti.

Objavljeno: 22:06h

Ali, ovaj korisni kuhinjski predmet ima više iznenađujućih primena nego što mislite. Bilo da se radi o sušenju piletine kako bi se dobila super hrskava kožica ili kod sipanja ulja na tiganj od livenog gvožđa, papirnati ubrusi dolaze u pomoć na mnogo različitih načina, a postoji i još jedan način njegove upotrebe koji možda niste znali, piše Reader’s Digest.

Naime, ispostavilo se da vam papirnati ubrusi mogu pomoći da povrće ostane sveže. Oni mogu pomoći da se lisnato povrće i tikvice ne pokvare.

Kako koristiti papirnate ubruse za održavanje svježeg povrća?

Ponekad se namirnice u frižideru pokvare brže nego što ih možemo pojesti, a jasno je da niko ne voli da baca hranu. Ali, prilično je jednostavno – sve što treba da uradite je da obložite svoju fioku frižidera papirnatim ubrusima pre nego što u nju stavite sveže proizvode. Ubruse zatim zamenite svaki put kada dodate nove proizvode. To obezbeđuje da vaše povrće duže ostane sveže.

Ako imate kesu zelene salate ili spanać koje pokušavate da održite svežima, može pomoći ako dodate papirnati ubrus direktno u kesu, prenosi Večernji list.

Kako to funkcioniše?

Većina voća i povrća, uključujući kelj i tikvice, s vremenom otpuštaju vodu. Ova vlaga nema gde da ode i ostaje zarobljena u fioci frižidera, što dovodi do uvenulog, smeđeg povrća i voća. Papirnati ubrusi upijaju vlagu, usporavajući proces truljenja povrća. Na ovaj način ćete imati puno svežeg povrća pri ruci za pripremu svih vrsta salata.

Važno je zapamtiti da često menjate papirnate ubruse; inače će se nakvasiti od apsorbovane vlage i neće obavljati svoj posao zaštite vašeg povrća i voća.

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.