POSLASTICA
OVAKO MEKANE UŠTIPKE DOMAĆICE DO SADA NISU PRAVILE: Ne treba KVASAC, recept će vas NATERATI da ih stalno SPREMATE
Sada ćete ih praviti po ovom receptu za koji vam ne treba kvasac, a biće mekani
Na uštipcima smo svi odrasli.
I slatki i slani se tope u ustima.
Sada ćete ih praviti po ovom receptu za koji vam ne treba kvasac, a biće mekani.
Oduševiće vas priprema.
Uštipci su doručak koji je decenijama omiljen u kućama širom Balkana.
Ukoliko pažljivo budete pratili ovaj recept, dobićete mekano testo koje savršeno odgovara baš svima. Napravite uštipke koji ne upijaju ni gram masnoće.
Sastojci:
4 jajeta
225 g brašna
300 ml mleka
1 kašičica soli
mast (ili ulje, maslac…)
Priprema:
Uštipke ćete peći u rerni umesto da ih pržite u dubokom ulju. Sve što treba da uradite je da u kalupe za projice stavite po „mrvicu“ masti. Dok se greje rerne umutite: jaja sa malo soli, a potom dodajte mleko, a onda brašno i malo masti. Smesu preručite u kalupe i pecite dok ne dobijete zlatnu boju.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!