NAŠE BAKE SU OVAKO PRAVILE PROJU, POSTOJI I POSNA VARIJANTA: Samo vodite računa na koji način ćete je POSLUŽITI
Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

predivno

NAŠE BAKE SU OVAKO PRAVILE PROJU, POSTOJI I POSNA VARIJANTA: Samo vodite računa na koji način ćete je POSLUŽITI

Pored toga što je ukusna ona ima i zdravstvene prednosti

Objavljeno:

Teško da na trpezi može da se nađe nešto bolje od proje.

I još ako je recept ovako dobar...

Postoje neka tradicionalna jela poput kiselog kupusa ili sarme, ali i kajmaka koja su nezamisliva bez starinske proje. Po receptu naših baka, ona se pravi veoma lako i ne traži veliko kulinarsko umeće.

Proja od žutog kukuruznog brašna nekada je bila glavna hrana na trpezi naših predaka, a danas spada u hleb koji se ne jede tako često.

Pored toga što je ukusna ona ima i zdravstvene prednosti. Kukuruzno brašno je izuzetno zdravo, jer snižava holesterol i visok pritisak, dobro je za probavu, a zbog cinka jača i imuni sistem.

Proja
Projafoto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci:

500 g belog kukuruznog brašna

1 puna kašika svinjske masti

2 kašičice sode bikarbone

so po ukusu

700 ml mlake vode

Priprema:

U posudu stavite brašno, mast sa sobne temperature, sodu bikarbonu, so i sve promešajte varjačom. Dodajte vodu i mutite da masa postane kašasta.

Pleh za pečenje podmažite i malo pobrašnite, pa izlijte masu.

Kašikom poravnjajte površinu i stavite proju da se peče u rerni predhodno zagrejanoj na 220 stepeni, 45 minuta.

U posnoj varijanti ovog jela umesto svinjske masti možete koristiti biljni margarin.

Poslužite toplu proju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.