OVU CAKU SA PALAČINKAMA SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Da vam ne bi ispale SUVE morate da uradite 1 STVAR sa JAJIMA
Palačinke na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

zapišite

OVU CAKU SA PALAČINKAMA SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Da vam ne bi ispale SUVE morate da uradite 1 STVAR sa JAJIMA

Međutim da ne bi bile suve morate da zapamtite jednu caku

Objavljeno:

Nema osobe koja može da odoli palačinkama.

Poslastica koju svi rado jedu od svog detinjstva.

Međutim da ne bi bile suve morate da zapamtite jednu caku.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

U slučaju da ste ljubitelj palačinki, onda morate da znate ovaj sjajan trik, kojim se služe poslastičari, a koji testo čini mekanim, slasnim i vazdušastim.

Portal „Genius Recipes“ piše da je ključno da koristite sveža jaja, a osim toga trebalo bi da testo pripremate na nešto drugačiji način.

U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.

Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.

Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.

Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za pečenje.

(Espreso/Kurir Stil/Genius Recipes/ intermagazin.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.