zapišite
OVU CAKU SA PALAČINKAMA SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Da vam ne bi ispale SUVE morate da uradite 1 STVAR sa JAJIMA
Međutim da ne bi bile suve morate da zapamtite jednu caku
Nema osobe koja može da odoli palačinkama.
Poslastica koju svi rado jedu od svog detinjstva.
Međutim da ne bi bile suve morate da zapamtite jednu caku.
U slučaju da ste ljubitelj palačinki, onda morate da znate ovaj sjajan trik, kojim se služe poslastičari, a koji testo čini mekanim, slasnim i vazdušastim.
Portal „Genius Recipes“ piše da je ključno da koristite sveža jaja, a osim toga trebalo bi da testo pripremate na nešto drugačiji način.
U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.
Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.
Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.
Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.
Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za pečenje.
(Espreso/Kurir Stil/Genius Recipes/ intermagazin.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!