OMILJENO ZIMSKO JELO: Starinski podvarak se sprema samo na ovaj način
Podvarak, Foto: profimedia

RECEPT

OMILJENO ZIMSKO JELO: Starinski podvarak se sprema samo na ovaj način

Od sada ćete ga praviti bez greške.

Objavljeno:

Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako je pripremljen na starinski način.

Ispratite sve korake i napravićete najukusnije jelo, a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici.

Od sada ćete ga praviti bez greške.

Za podvarak od kiselog kupusa potrebno vam je:

glavica kiselog kupusa (do 2 kg)

1 glavica crnog luka

150 ml masti

slanina

suvo meso

ćuretina (mogu i krmenadle, piletina)

lovorov list

mleveni biber

Priprema:

Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.

Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.

Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu).

Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.

Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim), piše Espreso.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.