KUVAR SNIMIO KAKO KUVA PIRINAČ, DOMAĆICE ODLEPILE: Biće gotov duplo BRŽE, ovu caku sigurno niste znali (VIDEO)
Pirinač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

SJAJNO

KUVAR SNIMIO KAKO KUVA PIRINAČ, DOMAĆICE ODLEPILE: Biće gotov duplo BRŽE, ovu caku sigurno niste znali (VIDEO)

Pirinač je glavni prilog u mnogim jelima, ali često mnogi odustaju od kuvanja jer to može trajati dobrih 25 minuta.

Objavljeno:

Međutim, sada je jedan kuvar otkrio kako ćete pirinač skuvati mnogo brže, a da on ispadne savršen.

U videu, koji je pogledan više od 950.000 puta, govori da pirinač možete skuvati za samo 15 minuta i to uz uštedu električne energije.

– Ovo je pirinač koja štedi energiju – skratimo vreme kuvanja za jednu trećinu – kaže Tristan.

Kuvanje počnite stavljanjem pirinča u posudu i ispiranjem vodom. Dodao je da bi to uvek trebalo da radite, a ako ponovite postupak tri puta dok voda ne postane bistra, to će vam puno pomoći.

@chef_tristan_welch Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice - every time! ? #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

– To je zato što to pomaže u uklanjanju skrobne prašine, koja uzrokuje da pirinač postane lepljiv. Pirinač zatim stavite na šporet i prelijte vodom. Proverite da li je voda malo iznad pirinča. Kad voda počne da ključa, možete smanjiti toplotu na najnižu moguću, a zatim pažljivo stavite kuhinjsku krpu ispod poklopca posude. Ostavite da se kuva još 10 minuta. Kada je sve gotovo, pirinač bi trebalo da bude rastresit – zaključio je.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.