OVO IZGOVORITE KADA NEKO KRENE DA VAS VREĐA: Zapušićete mu usta ZA CEO ŽIVOT, probajte
Svađa, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

OVO IZGOVORITE KADA NEKO KRENE DA VAS VREĐA: Zapušićete mu usta ZA CEO ŽIVOT, probajte

Da li ste nekada čuli priču o državniku Katonu?

Objavljeno:

Na ljude oko sebe uglavnom ne možemo da utičemo, a još manje možemo da kontrolišemo njihovo ponašanje i postupke.

Mnogi od njih imaju običaj da upućuju uvrede, iako je to potpuno neosnovano i niko nikada ne bi trebalo da radi.

Takođe, ono što ljudi umeju da urade jeste da pokušaju da ponize nekoga, a u ovakvim situacijama je najbitnije da se zaštitite i to ćete najbolje uraditi ignorisanjem.

Na taj način ćete osobi koja vam upućuje uvredu pokazati da vam do njenog mišljenja uopšte nije stalo i da je za vas nebitna. Upravo to je ono što će je najviše povrediti, a zatim i podstaći da odustane.

Da li ste čuli priču o državniku Katonu?

Prema ovoj priči, neko je državnika Katona uvredio u javnom kupatilu, a kada je došao da se izvini, Katon je odgovorio: "Ne sećam se uvrede".

Njegov odgovor može da se tumači kao - toliko si beznačajan da, ne samo da me ne zanima tvoje izvinjenje, već nisam primetio ni samu uvredu.

Ignorisanje je, u nekim situacijama, nažalost, nemoguće i nikako nećete moći da izbegnete razgovor ili da ga prekinete. Ta bi bilo najbolje da kažete: "Primećujem da imaš loš dan i da se ne osećaš dobro, razgovaraćemo kasnije kada budeš okej."

Na ovaj način ćete ljubazno, ali direktno reći osobi da je problem u njoj i možete da je navedete da posumnja u sebe. Sa druge strane, može da se dogodi i da je vaš stav iznervira i da je podstakne da nastavi, ali, u tom slučaju, bi trebalo da je izignorišete i ona će prestati.

Najbolje je posle ovakve rečenice da se okrenete i odete, a osoba koja je pokušala da vas uvredi ostaće u razmišljanju. Ovde ništa niste pogrešili - istina je da neko ko vređa druge zaista sam ima problem.

Ipak, najbolje rešenje je izbaciti iz života toksične ljude koji su skloni da vas vređaju i ponižavaju. Distancirajte se od njih kako bi se u vašem životu stvorio prostor za neke divne i sjajne ljude koje zaslužujete.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.