GIBANICA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO U NJU DODATE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA: Ne postoji BOLJI RECEPT
Gibanica u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAM NJAM

GIBANICA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO U NJU DODATE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA: Ne postoji BOLJI RECEPT

Jedan sastojak joj daje pravi ukus zbog kojeg postaje sočna

Objavljeno:

Sočnu gibanicu na ovakav način niste spremali.

Topi se u ustima koliko je dobra.

Jedan sastojak joj daje pravi ukus zbog kojeg postaje sočna.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Sastojci

Potrebno je:

500 g kora za gibanicu

450 g sitnog sira

2 kašike pavlake

3 jajeta

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

2 dl kisele vode

1,5 dl ulja

Priprema

Sjediniti jaja, sir i pavlaku. Dodati polovinu kisele vode i polovinu ulja i dobro izmešati. Ostatak ulja i kisele pomešati u malu činiju.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

U podmazan pleh staviti dve kore i poprskati mešavinom ulja i kisele i namazati filom. Ređati kore jednu, po jednu i svaku mazati filom, a svaku drugu poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Poslednja treba da bude kora.

Peći na 220 C, oko pola sata. Probušiti povremeno viljuškom na par mesta.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.