DODAJTE SAMO 1 SASTOJAK U BAKLAVU I BIĆE SOČNA: Svi to IZBEGAVATE, a ne znate da je TAKO UKUSNIJA
Baklava na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

PREUKUSNA

DODAJTE SAMO 1 SASTOJAK U BAKLAVU I BIĆE SOČNA: Svi to IZBEGAVATE, a ne znate da je TAKO UKUSNIJA

Oduševićete se kada vidite koji sastojak daje sočnost

Objavljeno: 20:56h

Ovako sočnu baklavu domaćice do sada nisu imale prilike da naprave.

Stalno ćete je spremati po ovom receptu.

Oduševićete se kada vidite koji sastojak daje sočnost.

Baklava
foto: Profimedia/Youtube/ The Cooking Foodie

Nekada je baklava bila desert koji je namenjen najbogatijem sloju društva, kao što su sultani.

Ovu poslasticu možete da napravite na više načina, tako što ćete koristiti domaće ili kupovne kore, nadev po želji, mogu orasi, pistaći…

Jedino su za sirup uvek isti sastojci. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite posnu baklavu tako da ona bude sočna, ukusna i aromatična.

Sastojci:

1 pakovanje kora za pitu

250 g mlevenih oraha

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

3-4 kašike prezli

2 kašike šećera

Sirup:

1200 g šećera

1 l vode

Baklava
foto: Printscreen/TikTok/leas_kitchen

1 limun

Priprema:

U činiju pomešati orahe, prezle i šećer. U odgovarajući pleh ređati koru, pa pomešan fil, pa koru i sve tako, dok se ne utroše sve kore i fil. Na poslednju koru ne stavljati fil, nego je poprskati sa mešavinom kisele vode i ulja. (Možete iseći na parčad kakvu želite, trouglove, kocke…)

Baklava
foto: Bakina kuhinja

Peći dok ne porumene.

Sirup prokuvati, dodati nasečene kolutove od limuna, pa kad bude polu hladan, posuti ga po baklavama, pa za par sati prevrnuti baklave, da upije sok i sa jedne i sa druge strane.

Može da stoji više dana.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.