RECEPT ZA STUDENTSKI RUČAK OD 200 DINARA: Domaćice odlepile za njim, potrebno vam je SAMO OVO
Hrana, Foto: Privatna arhiva

ukusno

RECEPT ZA STUDENTSKI RUČAK OD 200 DINARA: Domaćice odlepile za njim, potrebno vam je SAMO OVO

Na kraju pospite preostalim kačkavaljom, a po želji dodajte i neko povrće

Objavljeno:

U studentskim danima, često pokušavamo da uštedimo novac. Ponekad jer moramo, a nekada to radimo jer želimo da prikupimo novac za putovanje ili kartu za koncert.

1. Pasta fritata

Pasta fritata se može pripremiti na desetine načina, a ako želite ovaj osnovni recept možete da obogatite sa različitim namirnicama.

Potrebni sastojci:

*četiri jaja (40 dinara)

*biber, so

*pakovanje špageta (50 dinara)

*ulje

*100 grama kačkavalja (oko 100 dinara i manje, zavisi od vrste)

Priprema:

Skuvajte špagete onako kako to obično radite. Ulupajte četiri jaja, pa u to dodajte polovinu izrendanog kačkavalja.

Zagrejte tri kašike ulje na tiganju, pa stavite skuvane špagete, tako da formirate krug, pa prelijte smesom sa jajima. Pržite na jednoj strani pet minuta, pa uz pomoć poklopca pažljivo prevrnite na drugu stranu, i nastavite da pržite još pet minuta, sve dok ne dobijete čvrstu masu. Na kraju pospite preostalim kačkavaljom, a po želji dodajte i neko povrće.

jelo
foto: Privatna arhiva

2. Zapečene palačinke sa šunkom i sirom

Nema nikog ko ne voli palačinke, u slatkoj ili slanoj varijanti, a one mogu biti i obrok za sebe, kada ih zapečete u rerni.

Potrebni sastojci:

*10 komada palačinki

*100 grama šunke (cena za 100 grama je oko 70 dinara)

*200 grama sitnog sira (cena za 200 grama je oko 60 dinara)

*jedno jaje (10 dinara)

*100 grama kečapa (kesica je 20 dinara)

*origano (20 dinara u kesici)

*čaša jogurta (20 dinara)

Priprema:

Palačinke pripremite po svom receptu. Svaku palačinku premažite kečapom, stavite sitno iseckanu šunku i kašiku sir, urolajte i ređajte u vatrostalnu činiju ili pleh. Sa strane ulupajte jedno jaje, dodajte jogurt, dobro promešajte i tom smesom prelijte palačinke. Sve pospite origanom i pecite oko 20ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

4. Birjan (bez mesa)

Kažu da ovaj specijalitet vuče poreklo sa Kosova, mada ga mnogi povezuju i sa Bosnom, a broj varijacija je zaista veliki. U osnovi su pirinač, jaja i spanać, a mnogi dodaju i pileće ili teleće mesto, premda to nije obavezno.

Mi vam ovog puta donosimo osnovni recept.

Potrebni sastojci:

*250 grama crnog luka

*300 grama spanaća (kesica smrznutog spanaća je oko 100 dinara u svim većim supermarketima)

*jaje ili više po želji (10 dinara)

*jedna šoljica pirinča (pirinač možete pazariti na meru u prodavnicama zdrave hrane, a pola kilograma u većim supermarketima može da se nađe za oko 100 dinara)

*ulje, začini

Priprema: Obarite pirinač, ali i spanać kako to uobičajeno radite. Propržite sitno iseckan crni luk. U odgovarajući sud (dublji pleh) sipajte pirinač, spanać i propržen luk, pa promešajte dok se sve lepo ne rasporedi. Začinite po želji. Sipajte malo vode i stavite da se peče na 180 °C oko 30 minuta. Pred kraj pečenja, izvadite pleh i na pripremljeno jelo razbije jedno ili dva jaja, pra vratite u rernu dok se i jaja ne ispeku.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.