SIPAJTE OVAJ RASTVOR PO BILJKAMA I ONE ĆE RASTI KAO LUDE: Ne postoji BOLJA PRIHRANA od TOGA
Smesa u činiji, Foto: Printscreen Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

korisno

SIPAJTE OVAJ RASTVOR PO BILJKAMA I ONE ĆE RASTI KAO LUDE: Ne postoji BOLJA PRIHRANA od TOGA

Malo ko je čuo za raj rastvor, ali je dobra prihrana

Objavljeno:

Da bi vaše biljke bile sveže i zdrave napravite jedan rastvor koji će im pomoći.

Nema ništa lepše od bašte pune cveća.

Malo ko je čuo za raj rastvor, ali je dobra prihrana.

Kvasac
foto: Printscreen Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

Kvasac nije dobar samo za pravljenje mekanog i ukusnog testa, niti samo za pravljenje piva. Ova namirnica je, zapravo, veoma korisna vrsta gljiva, nalazi se svuda u prirodi i ima jedinstvenu ulogu u ekosistemu. Kvasac razlaže mrtvo tkivo biljke i pomaže rastu i razvoju korena. Svako ko se bavi baštovanstvom, bilo da je u pitanju hobi ili profesionalno, treba da zna da je kvasac za cveće odlična prihrana, koja je znatno jeftinija od kupovne.

Ovo su sve namene koje kvasac može imati u vašoj bašti. Veoma je delotvoran i kod saksijskih biljaka, na travnjacima, voćnjacima. Kvasac koriste i poljoprivrednici i baštovani da bi ubrzali rast biljaka, ploda, razvoj korena, oterali štetočina, a da istovremeno ne utiču na hemijski sastav zemljišta.

Otrovna bašta, Bašta, Biljka, Biljke
foto: Printscreen/Youtube/Tom Scott

Kvasac za cveće se koristi za bujanje cveća. Ova vrsta prihrane će pomoći da vaše biljke budu zdrave, bujne, da daju mnogo cvetova. Ova metoda daje rezultate već posle par dana.

Zašto treba đubriti cveće sa kvascem? Zato što se u njemu nalazi veliki broj hranljivih materija kao što je vitamin B, fitohormoni i auksin. Ova kombinacija supstanci dovodi do ubrzanog rasta biljke, kao i što testo narasta kad se u njemu nalazi kvasac.

Turski karanfil, Cveće
foto: Printscreen/Youtube/ Mira Djordjevic

Kako da napravite ovaj rastvor? Kvasac za cveće se pravi tako što se na 10 grama suvog kvasca stavi 1 kašičica šećera i to se pomeša sa jednim litrom vode. Ostavite da mešavina odstoji nekoliko sati, promućkajte i onda je spremno za đubrenje. Naravno, ako vam je potrebno više đubriva dodajte veću količinu sastojaka, ali po ovoj srazmeri.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.