OVO JE NAJBOLJA UVIJAČA SA JUGA SRBIJE: Vranjanci se DAVE U NJOJ, A UOPŠTE SE NE FILUJE (VIDEO)
Samsa, Foto: Printscreen / Youtube / Danijelina kuhinja

paŽnja

OVO JE NAJBOLJA UVIJAČA SA JUGA SRBIJE: Vranjanci se DAVE U NJOJ, A UOPŠTE SE NE FILUJE (VIDEO)

Peći na 200 stepeni oko pola sata. Za to vreme sitno istucati beli luk i sipati u kiselo mleko, posoliti po ukusu, pa preliti preko pečene pite. Vratiti u pećnicu na još nekoliko minuta, da pita upije preliv, a zatim služiti dok je topla

Objavljeno:

Samsa je pita koja se tradicionalno sprema u Vranjanskom kraju. Pravi se od rukom razvijanih kora, ne filuje se, već se ispečena preliva kiselim mlekom u koje je dodat beli luk. Dakle “prazna” prelivena pita, jednostavna, a izvanrednog ukusa. Sastojci:

1 kg mekog brašna

500 ml mlake vode

malo soli

400 ml ulja ili otopljene svinjske masti

1 l kiselog mleka

5 čenova belog luka

Priprema:

Od brašna, soli i mlake vode zamesiti glatko testo. Potom ga podeliti na deset loptica, pa svaku lopticu razvaljati u krug. Premazati rastopljenom mašću ili uljem, pa spajati dve po dve. Tih pet jufki ostaviti oko sat vremena da odstoje.

Potom ih jednu po jednu razvijati na stolnjaku posutim brašnom, preliti mašću ili uljem, pa uvijati u rolnu. Ređati u pleh, iseći na komade i premazati masnoćom.

Peći na 200 stepeni oko pola sata. Za to vreme sitno istucati beli luk i sipati u kiselo mleko, posoliti po ukusu, pa preliti preko pečene pite. Vratiti u pećnicu na još nekoliko minuta, da pita upije preliv, a zatim služiti dok je topla.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.