DOMAĆE MEKIKE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U TESTO STAVITE 2 SASTOJKA: Po ovom RECEPTU ćete ih stalno SPREMATI
Mekike na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

zapisaćete ga

DOMAĆE MEKIKE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U TESTO STAVITE 2 SASTOJKA: Po ovom RECEPTU ćete ih stalno SPREMATI

Trik za pravljenje testa svaka domaćica treba da zapiše

Objavljeno:

Kada nemate nijednu ideju za doručak ili večeru, probajte da napravite domaće mekike.

Njima niko od ukućana neće odoleti.

Testo je mekano i moći ćete da ih jedete i slatke i slane.

Trik za pravljenje testa svaka domaćica treba da zapiše.

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Sastojci:

700 g brašna

2 jajeta

500 ml jogurta

300 g krem sira

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

16 g praška za pecivo

80 ml masti

1 kašika soli

1 kašika šećera

Priprema:

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.