PEKARSKI KROMPIR ĆE BITI UKUSNIJI SAMO AKO U NJEGA STAVITE 1 SASTOJAK: Kuvar otkrio TAJNU koja će sve ZANIMATI
Pekarski krompir u činiji, Foto: Printscreen YouTube/Kitchen Sanctuary

SAD ZNATE

PEKARSKI KROMPIR ĆE BITI UKUSNIJI SAMO AKO U NJEGA STAVITE 1 SASTOJAK: Kuvar otkrio TAJNU koja će sve ZANIMATI

Jedan kuvari je otkrio koji sastojak obavezno morate da dodate

Objavljeno:

Nema ništa ukusnije od spremljenog pekarskog krompira.

Jedan kuvari je otkrio koji sastojak obavezno morate da dodate.

Samo na taj način će biti ukusniji.

Trik zlata vredan.

Pekarski krompir, Krompir
foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

Pekarski krompir je odličan izbor kada su u pitanju veća porodična i društvena okupljanja.

Napravite najhrskaviji i najukusniji pekarski krompir po ovom genijalnom receptu grčkog kuvara Akisa Petretzikisa.

On otkriva jedan tajni sastojak na koji verovatno nikad niste ni pomislili kada ste pripremali ovo jelo.

Sastojci:

1 kg krompira

dva limuna

Pekarski krompir, Krompir
foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

1,5 litra vode

2 kašike origana ili majčine dušice

2 čena belog luka

75 ml maslinovog ulja

3 kašike griza (ovo je tajni sastojak!)

so, biber, crvena paprika u prahu

Kako se priprema?

Pekarski krompir, Krompir
foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

1. Krompire oljuštite i isecite na četiri dela (u zavisnosti od veličine, ako su manji može i na pola). Zasecite svaki isečeni komadić krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

2. Stavite krompir u šerpu, iscedite dva limuna, ubacite i malo narendane limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litar vode i kuvajte. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.

3. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i u nju stavite praznu posudu za pečenje.

Pekarski krompir, Krompir
foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

4. Za 10 minuta krompir procedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).

5. U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), iseckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promešajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.