RECEPT
GULAŠ SA POVRĆEM, NAJBOLJE JELO NA KAŠIKU: Ubacite 1 SASTOJAK i biće UKUSNIJI nego ikada
Za razliku od paprikaša, gulaš se sprema samo sa mesom, ali predlažemo vam malo drugačiji recept
Gulaš je jedno od omiljenijih jela na kašiku, a pravi se tako što pomešate nekoliko vrsta mesa i krčkate satima. Ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima.
Za razliku od paprikaša, gulaš se sprema samo sa mesom, ali predlažemo vam malo drugačiji recept. Dodajte mu i nekoliko vrsta povrća, kao što su paprika, celer, karfiol..., pa krčkajte na laganoj vatri nekih sat vremena.
Sastojci:
1,5 kg telećeg mesa
2 šargarepe
2 crna luka
100 g celera
4 kašike paradajz pirea
1 paprika
1/4 kašičice tucane paprike
1 l vode
500 g kafiola
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa ga propržite u tiganju nekih 25 minuta. Zatim dodajte seckani crni luk, promešajte i propržite još 6 minuta. Dodajte seckanu šargarepu i pržite još 7 minuta, uz povremeno mešanje.
Zatim sipajte paradajz pire, promešajte i posle 5 minuta dodajte vrelu vodu (400 ml). Dodajte seckani celer i papriku, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i sve dobro promešajte. Posle 5 minuta dodajte karfiol isečen na kockice, pa ponovo sve promešajte.
Sipajte još vrele vode (600 ml), pa kad krene da ključa poklopite i kuvajte još sat vremena na niskoj temperaturi.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!