GULAŠ SA POVRĆEM, NAJBOLJE JELO NA KAŠIKU: Ubacite 1 SASTOJAK i biće UKUSNIJI nego ikada
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

RECEPT

GULAŠ SA POVRĆEM, NAJBOLJE JELO NA KAŠIKU: Ubacite 1 SASTOJAK i biće UKUSNIJI nego ikada

Za razliku od paprikaša, gulaš se sprema samo sa mesom, ali predlažemo vam malo drugačiji recept

Objavljeno:

Gulaš je jedno od omiljenijih jela na kašiku, a pravi se tako što pomešate nekoliko vrsta mesa i krčkate satima. Ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima.

Za razliku od paprikaša, gulaš se sprema samo sa mesom, ali predlažemo vam malo drugačiji recept. Dodajte mu i nekoliko vrsta povrća, kao što su paprika, celer, karfiol..., pa krčkajte na laganoj vatri nekih sat vremena.

Romslki gulaš, Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

1,5 kg telećeg mesa

2 šargarepe

2 crna luka

100 g celera

4 kašike paradajz pirea

1 paprika

1/4 kašičice tucane paprike

1 l vode

500 g kafiola

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa ga propržite u tiganju nekih 25 minuta. Zatim dodajte seckani crni luk, promešajte i propržite još 6 minuta. Dodajte seckanu šargarepu i pržite još 7 minuta, uz povremeno mešanje.

Zatim sipajte paradajz pire, promešajte i posle 5 minuta dodajte vrelu vodu (400 ml). Dodajte seckani celer i papriku, pa posolite i pobiberite. Pospite tucanom paprikom i sve dobro promešajte. Posle 5 minuta dodajte karfiol isečen na kockice, pa ponovo sve promešajte.

Sipajte još vrele vode (600 ml), pa kad krene da ključa poklopite i kuvajte još sat vremena na niskoj temperaturi.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.