paŽnja
NI SULTAN SULEJMAN NIJE OSVAJAO TOLIKO KAO OVAJ TURSKI DEZERT: Proglašen je za NAJLEPŠI na svetu a IMA PREČUDNO IME
Ostavite da se ohladi
Muhalebija je tradicionalni turski desert koji je proglašen za jedan od najljepših slatkiša na svetu. Pravi se lako i brzo, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sastojci
1 litar mleka 10 kašika griza 5 kašika šećera 1 vanilin šećer 5 kašika kokosa 5 kašika Kraš ekspresa 1 kašika margarina za posipanje kokosa
Priprema
Prokuvajte 800 ml mleka zajedno sa šećerom i vanilin šećerom, a u ostalih 200 ml umešajte griz da ne bude grudvica. Kada mleko provri, dodajte griz, smanjite vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Stalno mešajte da nema grudvica. Dok se zgusne dodati kokos i kuvati još 2-3 minuta. Uklonite sa gasa i dobro umešajte margarin. Odvojite polovinu smese, a do polovine dodajte kakao i dobro promešajte. Uzmite činije po želji, operite ih jer moraju biti mokre. Stavite redom - beli griz, pa braon griz i pospite kokosom. Ostavite da se ohladi.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!