ODMAH ZAPIŠITE
TAJNA SAVRŠENIH PITA KAO IZ PEKARE NIJE U KORAMA, KRIJE SE U POSEBNOM SASTOJKU: Iskusne domaćice ovo moraju znati
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pri pečenja odstoji sat i po
U slanim ili slatkim kombinacijama pite su vekovima obožavane. Ali, tajna savršene domaće pite nije u korama, već u savršenom prelivu.
Sastojci:
– 7 kašika brašna – 1 suvi kvasac – 2 šolje mleka – 1 šolja ulja – so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pri pečenja odstoji sat i po.
Pita će uvek biti lepa, vazdušasta i kompaktna.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!