recept
PRELIJTE PILETINU SA OVA 2 SASTOJKA: Evo šta će se desiti, od sada ćete SAMO OVAKO SPREMATI
Ukusniju nećete jesti
Piletina je jedna od namirnica koja se najčešće sprema.
Kako ne biste ponavljali dosadne recepte, evo jednog neobičnog koji ćete sigurno voleti.
Potrebno je:
300 g pilećeg belog mesa bez kostiju
malo brašna
malo prezli
malo maslinovog ulja
1 kašika škrobnog brašna
50 ml vode
50 ml kvalitetnog belog vina
1 kašika mekog brašna
100 ml pavlake za kuvanje
malo soli
Priprema:
Belo meso narezati na tanke šnicle (ja sam dobila 7 lepih šnicli). Šnicle malo posoliti i uvaljati u mešavinu brašna i prezla. U manju zdelicu staviti škrobno brašno, dodati vodu i izmešati, te dodati vino i ponovo izmešati i staviti sa strane do upotrebe.
U tiganju zagrejati maslinovo ulje i šnicle naglo propržiti sa jedne i druge strane (10-15 minuta). Pržene šnicle izvaditi iz tiganja, u tiganj staviti 1 kašiku brašna i malo propržiti te zaliti sa pripremljenom mešavinom škrobnog brašna, vode i vina i na laganoj vatri kuvati uz stalno mešanje da se umak zgusne (ako je pregust malo podlivati vodom).
Umak posoliti i staviti Italijansku mešavinu, promešati, vratiti pržene šnicle i zajedno još kratko prokuvati. Izuzetan prilog ovom jelu je pire krompir i neka salata.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!