STOMATOLOG TVRDI DA OVE PASTE ZA ZUBE MORATE IZBACITI IZ KUĆE: Sadrže OPASNU stvar koja UNIŠTAVA zdravlje
Nikola Bakiš, Foto: Printscreen/Youtube/PRVA

vaŽno

STOMATOLOG TVRDI DA OVE PASTE ZA ZUBE MORATE IZBACITI IZ KUĆE: Sadrže OPASNU stvar koja UNIŠTAVA zdravlje

Neadekvatna primena ovakvih preparata na zube može biti veoma rizičan potez i naneti štetu zubima, zubnoj gleđi ili desni, a stomatolozi ih nikako ne savetuju

Objavljeno: 14:29h

Apoteke i pijace nude širok izbor pasta za zube, ali i razne komplete za kućno izbeljivanje zuba koji mogu da izazovu veliki problem sa zubnom gleđi. Većina preparata koji se koriste za izbeljivanje su veoma abrazivni i agresivni jer skidaju gleđ i oštećuju zube, a ne preporučuje se kupovina neproverenih preparata sa bombastičnim reklamama, piše Mondo.rs.

Kada je reč o pasti za zube, stomatolog Nikola Bakiš apeluje da se koristi pasta za zube koja ne sadrži sastojke za izbeljivanje, ali i savetuje ljude da budu oprezni kada je u pitanju koncentracija fluora.

„Preporučljivo je koristiti obične paste bez dodanih perli ili efekata. Lično, ne savetujem svojim pacijentima da koriste paste za zube koje bele zube jer ne deluju, ali i zato što je njihova hemijska formula sigurno obogaćena brojnim sastojcima koji ne spadaju u pastu za zube“, savetuje stomatolog Bakiš, dodajući da nije. pristalica upotrebe pasta za zube koje imaju visoku koncentraciju fluora. .

Zubi
foto: Profimedia

S druge strane, govoreći o raznim kompletima za izbeljivanje zuba, stomatolog upozorava na veliku agresivnost takvih sredstava koja nisu prilagođena individualnoj upotrebi.

Neadekvatna primena ovakvih preparata na zube može biti veoma rizičan potez i naneti štetu zubima, zubnoj gleđi ili desni, a stomatolozi ih nikako ne savetuju.

„Kućni set za izbeljivanje zuba koji možete dobiti kao uslugu kod stomatologa se izrađuje individualno, odnosno folije koje se koriste za izbeljivanje zuba prave se po meri svakog čoveka ponaosob, stoga je potrebna minimalna količina gela za izbeljivanje koje ravnomerno se raspoređuje na zube, čime se smanjuje upotreba samog gela. S druge strane, postoje razne trakice, lampe, gelovi i drugi proizvodi za izbeljivanje koje možete pronaći u prodavnicama i koji nikako nisu adekvatni za upotrebu. Verujem da je njihov nedostatak individualnosti nadoknađen snagom samog proizvoda i iz tog razloga ih uopšte ne preporučujem“, kaže Bakiš, koji napominje i da je štetna soda bikarbona koju mnogi koriste za izbeljivanje zuba. zbog svoje abrazivnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.