PRESECITE LIMUN I POSOLITE GA: Efekat će vas oduševiti, evo šta će se ODMAH DESITI
Vitamin C, Foto: Filip Plavčić

SJAJAN TRIK

PRESECITE LIMUN I POSOLITE GA: Efekat će vas oduševiti, evo šta će se ODMAH DESITI

Poznate su mnogobrojne prednosti limuna kao voća koje obiluje vitaminom C. Štiti od prehlade i najčešće se koristi kao dodatan izvor hidratacije organizma prilikom pada imuniteta.

Objavljeno:

Osim vitamina C, limun obiluje brojnim hranljivim sastojcima, zbog čega je sastavni deo gotovo svih domaćih “lekova” za prehladu, kao i prevenciju bolesti.

Međutim, ona vam može biti od pomoći i kada je u pitanju jutarnje razbuđivanje.

Ako imate problem sa razbuđivanjem, koji može biti posebno izražen zimi kada su jutra mračna i hladna, za vas će biti dobar jedan trik sa limunom. Umesto da pripremite i popijete šolju jake crne kafe koja će vas momentalno razbuditi, možda je bolje da praktikujete prirodnija rešenja i oslonite se na miris citrusa.

limun
foto: Profimedia

Moćan miris

U istraživanju nemačkog Nacionalnog centra za informacije o biotehnologiji dokazano je da limun pozitivno utiče na raspoloženje i olakšava ustajanje iz kreveta. Citrusi poput limuna povećavaju serotonin, a samim tim i nivo hormona sreće i zdravlja.

Tako će vam limun u spavaćoj sobi biti od pomoći da ujutru ustanete iz kreveta, a prijatni miris koji se širi domom učiniće da se osvežite, okrepite i spremno dočekate sve obaveze.

Pomoć kod prehlade

Ako patite od začepljenog nosa i prehlade, limun vam može biti od pomoći da lakše zaspite. Sve što treba da uradite jeste da isečete limun na pola, posolite, položite ga na tacnu i stavite je ispod kreveta.

Istraživači su otkrili da ovaj kućni “lek” ima antibakterijski efekat na sinuse i pozitivno utiče na imunološki sistem, kao i da ima isti efekat kao eterično ulje limuna.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.