NAŠA KUVARICA ANĐA OTKRILA ŠTA DODAJE U PREBRANAC PRE STAVLJANJA U RERNU: Samo ovako će imati POSEBAN ŠMEK (VIDEO)
Prebranac, Foto: Privatna arhiva

originalan recept

NAŠA KUVARICA ANĐA OTKRILA ŠTA DODAJE U PREBRANAC PRE STAVLJANJA U RERNU: Samo ovako će imati POSEBAN ŠMEK (VIDEO)

Ona nam je do detalja opisala proces kojim ona priprema prebranac za sutrašnju slavu Sveti Jovan

Objavljeno:

Kada je slava posna, kao što je ove godine Sveti Jovan Krstitelj, domaćice imaju mnogo manje izbora što se tiče trpeze. Obično se na stolu, kao glavna jela, nađu pasulj i riba. Nema ko ne voli pasulj prebranac i svaka domaćica ga sprema na svoj način.

Mi vam donosimo originalan recept naše domaćice Anđe koja već duže vreme živi u Engleskoj. Ona nam je do detalja opisala proces kojim ona priprema prebranac za sutrašnju slavu Sveti Jovan.

Sastojci:

500 grama pasulja, al kad je slava svako prilagodjava po sebi

3-4 crna luka

3 cena belog luka

2-3 lovorova lista

supena kasika vegete

dve male kasicice slatke aleve paprike

malo bibera

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Pasulj se potopi u vodu veče pre spremanja. Kada krenete da ga spremate, vodu u kojoj je bio potopljen prospete, a zatim sipate novu i kada prokuva u toj prvoj vodi nju bacite i sipate novu vodu, ubaci se 2-3 lovorova lista i kuva se dok ne postane mekan.. otprilike sat-sat ipo..

Kada se skuva, uzme se tepsija u kojoj se na malo ulja izdinstan crni sa belim lukom zatim se sipa prebranac sa vodom u kojoj se kuvao, dodaje se vegeta, aleva paprika i biber.

Kada se to odradi stavlja se u rernu na 200 -220 stepeni da se zapece i to je to.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.