NAJTUŽNIJA ISTINA O POREKLU JELICE SRETENOVIĆ RAZBIĆE VAS U PARAMPARČAD: Ovo joj se desilo sa 45 godina
Jelica Sretenović, Foto: Printcreen Youtube/Domaći filmovi i serije

tužan kraj ljubavne priče

NAJTUŽNIJA ISTINA O POREKLU JELICE SRETENOVIĆ RAZBIĆE VAS U PARAMPARČAD: Ovo joj se desilo sa 45 godina

Naša poznata glumica Jelica Sretenović upoznala je ljubav svog života sa 5 godina i u mužu pronašla najveći oslonac i podršku za sve što je radila!

Objavljeno: 13:52h

Legenda srpskog glumišta Jelica Sretenović je ostvarila karijeru koju priželjkuju svi mladi umetnici. Njene uloge su postale vanvremenske, a replike likova koje je tumačila koristimo gotovo svakodnevno u komunikaciji. Osim toga, ova šarmantna dama je bila najmlađi student na Akademiji dramskih umetnosti.

Međutim, život Jelice Sretenović je bio vrlo turbulentan, te se čini da tek sad istinski uživa u plovodima svog vrednog rada. Naime, otkako su joj se roditelji razveli, skoro da je potpuno izgubila kontakt sa osem Trifunom, dok je za majku Anđelku bila mnogo vezana i u njoj je imala podršku u svemu. Svog oca, Jelica je opisala kao ,,velikog mangupa sa Crvenog krsta”. Sa tatine strane ima i polubrata, kojeg je Trifun takođe napustio.

Jelica Sretenović
foto: prentscreen/youtube/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Glumom je počela da se bavi odmalena, a već u drugom razredu srednje škole otišla je da polaže prijemni ispit na fakultetu - i bila je primljena. Kolege sa klase, među kojima su Gorica Popović, Tanja Bošković, Milan Štrljić, su je obožavale, jer je bila najmlađi student.

- Ja sam mnogo žurila da postanem glumica! To sam želela otkad znam za sebe - rekla je jednom prilikom glumica.

Ostvarila je brojne zapažene uloge u legendarnim ostvarenjima kao što su „Vruć vetar“, „Rad na određeno vreme“, „Tesna koža“, „Bolji život“, „Policajac s Petlovog brda“, „Srećni ljudi“, „Zona Zamfirova“ itd.

Jelica nije bila od onih devojaka koje su imale jedan cilj – da se udaju i rode decu. Želela je da malo uživa u devojačkom životu, a onda se pojavio pravnik Miloš Miša Sretenović, koji je bio 11 godina stariji od nje. Inače, jedan je od osnivača ,,Univerzitetskog kliničkog centra”.

Jelica Sretenović
foto: Marina Lopičić

Poznavala ga je od malih nogu, jer je Miša išao u školu sa njenom tetkom, ali velika ljubav se desila par godina kasnije, te mu je već sa 19 izgovorila sudbonosno "da". Prema njenim rečima, rasla je pored njega, a on je imao razumevanja za njene godine.

Na trećoj godini fakulteta glumica saznaje da je u drugom stanju i da će uskoro kruna njene i Mišine ljubavi biti devojčica kojoj su odmah dali ime Ana.

- Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može - ponosno je izjavila glumica, koja danas ima ima jedan od najautentičnijih stanova.

Posle 11 godina na svet je došla i njena druga ćerka Olja. Obe imaju dara za glumu ali se ne bave tim pozivom i žive u inostranstvu. Popularna glumica odavno je postala baka, a njen, sada već punoletni unuk, Miloš nosi ime po svom dedi.

Porodičnu idilu razbija Mišina iznenadna smrt 1999. usled srčanih problema, te glumica postaje udovica sa samo 45 godina.

- On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan - zaključila je čuvena glumica, čija ljubavna priča ostavlja bez daha.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.