DOMAĆICE, PRE STAVLJANJA JAJA U TESTO ZA PALAČINKE MORATE ZNATI 1 STVAR: Samo tako neće biti ŽILAVE I TVRDE
Palačinke, Foto: Privatna arhiva

trik

DOMAĆICE, PRE STAVLJANJA JAJA U TESTO ZA PALAČINKE MORATE ZNATI 1 STVAR: Samo tako neće biti ŽILAVE I TVRDE

Rešenje za ovaj problem je veoma prosto i ne zahteva nikakve posebne veštine

Objavljeno:

Često ljudima palačinke nikako ne uspevaju, a razlog im nije poznat. Uglavnom svi misle da je to posledica korišćenja neadekvatnog ili lošeg tiganja ili loše pripremljene smese.

Dešava se da testo ispadne žilavo, te da palačinke ne budu dovoljno mekane i pahuljaste.

Palačinke
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

Rešenje za ovaj problem je veoma prosto i ne zahteva nikakve posebne veštine, pa će i sami početnici od sada moći da spremaju savršene palačinke.

Naime, većina ljudi u smesu stavlja cela jaja, a stručnjaci tvrde da je zapravo potrebno da razdvojite belanca i žumanca.

Potrebno je da belanca umutite posebno u meko ulupan sneg, a potom da ih dodate drugoj smesi od brašna, mleka i žumanaca i da ih nežno umešate, najbolje žicom.

Slane palačinke, Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Ovaj jednostavan trik će palačinkama dati mekoću, elastičnost i penastu strukturu, a što je najbolje od svega, neće biti žilave ni kada se ohlade.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.