SVE NACIJE SU POLUDELE ZA POPSIMA: Ovo je NAJPOPULARNIJI KOLAČ na svetu i priprema se za samo 15 MINUTA (FOTO)
Popsi, Foto: Printscreen Youtube/Cook Bake Decorate

njami

SVE NACIJE SU POLUDELE ZA POPSIMA: Ovo je NAJPOPULARNIJI KOLAČ na svetu i priprema se za samo 15 MINUTA (FOTO)

Ovaj slatkiš se lako i brzo pravi, a kombionacija ukusa je neograničena

Objavljeno:

Popsi su nedoljive kuglice na štapiću koje su postale izuzetno popularne poslednjih godina. Najčešće se prave od keksa, a glazura, pre svega čokoladna, daje im neodoljiv izgled, ali i ukus. Možete ih ukrasiti šećernim zvezdicama, cvetićima, uvaljati ih u kokos, čokoladne mrvice, mlevene orahe, bademe...

Iako izgledaju kao slatkiši za decu, popse obožavaju i odrasli. Brzo i lako se prave, a kombinacija ukusa je neograničena. Možete ih pripremiti za samo 15 minuta.

Popsi
foto: Printscreen Youtube/Maja BeCreative

Sastojci:

300 g mlevene plazme

200 g margarina

200 g šećera u prahu

8 kašika soka od pomorandže

Glazura:

300 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte plazma keks i šećer u prahu, dodajte rastopljen margarin i sve dobro umutite mikserom da ne ostanu grudvice. Postepeno dodajte sok od pomorandže i rukama dobro sjedinite smesu. Od pripremljene smese oblikujte kuglice i stavite u zamrzivač na 15 minuta. Čokoladu izlomite na kocke, dodajte ulje pa otopite na pari. Vrh duže slamčice ili štapića umočite u čokoladu pa ubodite u kuglice i opet ostavite 15 minuta da se stegnu u zamrzivaču.

Svaku kuglicu umočite u rastopljenu čokoladu, malom kašičicom skidajte višak i sačekajte malo da se ocedi. Odmah ukrasite šarenim mrvicama, kokosom ili nekim drugim ukrasima po želji. Slamčice zabodite u stiropor i ostavite u frižider do služanja.

Prijatno!

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.