OVO SU 2 NAMIRNICE IZ PAKLA KOJE NAS UNIŠTAVAJU: U jednoj se nalazi IZBELJIVAČ, a Srbi je koriste NON STOP
Kvasac, Foto: Printscreen Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

paŽnja

OVO SU 2 NAMIRNICE IZ PAKLA KOJE NAS UNIŠTAVAJU: U jednoj se nalazi IZBELJIVAČ, a Srbi je koriste NON STOP

Važno je napomenuti da postoji pravi, originalni kvasac koji ne sadrži sve ove dodatne komponente koje ima kvasac koji nam je svakodnevno dostupan

Objavljeno:

Što više jedemo torte i peciva, to više želimo da jedemo. Vremenom postajemo deblji, koža stari, telo propada. Da li kupujete i beli hleb koji sadrži kvasac i šećer? A zašto i ne biste, kada su naši roditelji i generacije iza njih svakodnevno jele ovakav hleb, a mi smo nasledili ovaj način ishrane.

Moramo da vam otkrijemo tajnu: kombinacija šećera i kvasca, od koje se bukvalno pravi skoro svaki hleb i pecivo, je otrovna. Šta je danas u kvascu? Ispitivanja su potvrdila da se u prašak za pecivo dodaje izbeljivač i da se tretira veoma sumnjivim metodama da bi postao beo i brašnast, piše Econet.ru.

Čak i ako uzmete čisti pekarski kvasac, nećete mnogo poboljšati svoje zdravlje, a evo zašto: Čim kvasac uđe u telo, počinje proces fermentacije u crevima, a zdrava mikroflora umire, imunitet se smanjuje, može doći do kandidoze u crevima i disbakterioze Kvasac može da "zakiseli" telo.

Kvasac
foto: Printscreen Youtube/How 2 Bake It by Marko Strižak

Mnogi od nas koji mese hleb i kolače znaju da se kvasac aktivira uz pomoć šećera. Kvasac se hrani šećerom. Iz ovoga proizilazi „zavisnost od slatkiša“ od koje pati sve više ljudi u savremenom društvu. Što više jedemo torte i peciva, to više želimo da ih jedemo.

Hleb se može praviti bez upotrebe kvasca.

Važno je napomenuti da postoji pravi, originalni kvasac koji ne sadrži sve ove dodatne komponente koje ima kvasac koji nam je svakodnevno dostupan.

Kako možemo prestati jesti proizvode od kvasca i šećera:

šećer
foto: Profimedia

1. Jedite beskvasni hleb (starinska proja i pogača bez kvasca)

2. Pokušajte da ne unosite šećer u organizam tokom 21. dana kako biste se oslobodili zavisnosti od slatkiša

3. Pratite kako se vaša koža popravlja, kako se bukvalno iz dana u dan podmlađujete i neka vam bude motivacija da prestanete da unosite ovu nezdravu kombinaciju u svoje telo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.