MUSAKA NA ITALIJANSKI NAČIN: Za poseban ukus dodaju 1 SASTOJAK (VIDEO)
Muska, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FRESCHE

RECEPT

MUSAKA NA ITALIJANSKI NAČIN: Za poseban ukus dodaju 1 SASTOJAK (VIDEO)

Italijansku musaku možete da spremite za ručak, ali i da poslužite kao predjelo na slavi

Objavljeno: 21:36h

Musaka je tradicionalno srpsko jelo koje se pravi od mlevenog mesa i krompira. Svaka zemlja ima svoj način pripreme, dok Grci koriste patlidžan,Italijani prave slično kao mi. Jedino što oni u mleveno meso dodaju i papriku, a u sredinu poređaju sir koji se razvlači kada se istopi.

Ovo je jedno od najukusnijih jela, a izgleda kao najlepša slana torta.

Musaka
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

1 kg krompira

400 g mlevenog mesa

1 crni luk

1/2 paprike

1 kašika paradajz paste

1 čen belog luka

50 g tvrdog sira

Musaka
foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

4 jajeta

peršun

1 kašičica slatke paprike

maslinovo ulje

Priprema:

Krompir isecite na kockice i kratko obarite da omekša. U tiganju propržite sitno seckan crni i beli luk i papriku, pa kada povrće omekša dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom.

Musaka
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Pred kraj dodajte paradajz pastu i promešajte. Ostavite još 2-3 minuta i sklonite sa vatre. Jaja umutite, pa posolite i dodajte seckani peršun. Na tanku limenu tepsiju stavite pek papir i preko stavite okrugli obruč. Premažite uljem dno i ivice, pa stavite kuvani krompir koji ste procedili, pola količine.

Sipajte malo jaja preko, pa meso. Poređajte sečeni sir i rasporedite preostali krompir. Prelijte jajima. Pecite na 180°C oko 30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.