isprobajte
OVAJ RECEPT DOLAZI PRAVO IZ MITROVICE: Srbi na njemu dole ŽIVE GODINAMA, nema kuće koja ga NIJE OKUSILA
Kad umutite testo strpljivo rasporedite u pleh, treba da bude oko 1cm visine a suvo grožđe treba da bude seckano
Sastojci
TESTO
5 žumanceta
1 jaje
200 gr šećera
200 gr suvog grožđa
200 gr mlevenih oraha
4 kasike brašna
ribana korica od limuna
5 belanca
180 gr šećera
šaka seckanih oraha
Priprema
zumanca i jaje mutiti sa secerom dok se secer ne istopi a zatim dodati polako sve sastojke, suvo grožđe, mlevene orahe ,brašna i rendana korica od celog limuna. Pecite u plehu srednje veličine, Kad bude upola peleno preko testa stavite glazuru od belanca i šećera, posolite seckanim orasima i vratite u rernu da se dopeče. Kad bude pečeno izvadite iz rerne i dobro ohladite .
Posluživanje
Kad umutite testo strpljivo rasporedite u pleh, treba da bude oko 1cm visine a suvo grožđe treba da bude seckano.
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!