BIĆE KAO NOVE: Žena podelila trik za savršeno pranje belih patika u mašini za veš
Patike, Foto: Profimedia

KORISNI SAVETI

BIĆE KAO NOVE: Žena podelila trik za savršeno pranje belih patika u mašini za veš

Ako odlučite da poslušate ovaj savjet i svoje patike operete u mašini, preporučuje se da najprije skinete uloške i pertle

Objavljeno:

Bele patike su obavezan deo naših odevnih kombinacija skoro svakodnevno, ali svi znaju koliko može biti naporno održavati ih čistim i blistavo belim kada je na njima uočljiva i najmanja mrlja. Ali njihovo čišćenje ne mora da predstavlja mučenje, jer, kako je otkrila jedna žena, vrlo lako i brzo možete da ih operete u veš mašini i opet će zablistati.

Žena pod nadimkom Dee pokazala je pratiocima na društvenim mrežama kako mogu koristiti kućne predmete za čišćenje prljavih patika. Kako kaže, uprljane patike najpre prska sredstvom za uklanjanje mrlja i dobro utrljava.

Zatim posipa sodu bikarbonu preko patika i savetuje da dobro istrljate po površini. „Ostavite da se suši oko sat vremena“, kaže ona „pre nego što stavite obuću u mašinu.“

U ovoj fazi važan korak je zamotati patike u peškir pre nego što ih stavite u bubanj. Peškir će pomoći u zaštiti patika od oštećenja tokom okretanja mašine. Dee savetuje pratiocima da koriste uobičajeni deterdžent za pranje po izboru i peru patike u uobičajenom ciklusu.

Ako odlučite da poslušate ovaj savjet i svoje patike operete u mašini, preporučuje se da najprije skinete uloške i pertle. Uložak je zbog materijala od kojeg se sastoji sklon zadržavanju prevelikih količina vode, a uklanjanjem pertli možete osigurati da će vaše patike biti ravnomerno oprane. Također, sprečava promenu boje belih pertli.

Kad je u pitanju sušenje patika nakon pranja, izbegavajte toplotu iz radijatora i sušilica jer bi toplota mogla da ošteti plastične i gumene komponente. Umesto toga, osušite ih na vazduhu po mogućstvu napolju ako to vreme dopušta, piše Independent.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.