CEO ŽIVOT KORISTIMO RENDE SAMO NA JEDNOJ STRANI: Francuski kuvari otkrili za šta služi DRUGA STRANA, SVI GREŠE
Rende, Foto: Profimedia

ovo niste znali

CEO ŽIVOT KORISTIMO RENDE SAMO NA JEDNOJ STRANI: Francuski kuvari otkrili za šta služi DRUGA STRANA, SVI GREŠE

Većina nas koristi samo jednu stranu a u stvari su sve četiri jako važne

Objavljeno:

Jedan korisnik Reddita nedavno u objavio zapitao: ‘Koristi li iko ikada ovaj deo rendeta s najsitnijim rupicama? Čemu on uopšte služi?’ – prenosi The Mirror.

Dodao je kako on nikad nije koristio tu stranu rendea, te da uglavnom koristi onu drugu stranu, s velikim rupama, za rezanje sira.

Pokazalo se da nije jedini koji se muči s odgovorom.

– Ne znam, ja sam mislio da može poslužiti tome da malo bolje usitnite sir, ali ispalo je da služi samo tome da izgrebem zglobove na prstima na toj strani – odgovorio je drugi korisnik kojeg muči to pitanje.

Neko se i našalio: ‘Zgodno je za rezanje sunđera za čišćenje na trakice, to je jedino što mi s time uspe’.

Srećom, ima i onih koji ponešto znaju o funkciji sitnih rupica: ‘Trebale su godine da shvatim da na tim rupicama može usitniti parmezan, ili korica limuna, pomorandže ili limete za kolače i pokazalo se da ih je najbolje rendati upravo s te strane.

1 / 4 Foto: Profimedia

– Na toj strani fino se može usitniti korica tvrdog sira ili belog luka, kao i muskatni oraščić. Možete narezati đumbir tako da dobijete pastu, komentarisao je još jedan korisnik Reddita.

Ako se pitate čemu služe ostale strane rendea, evo objašnjenja koja su dali šefovi francuske kuhinje:

Strana rendea s velikim rupama koje izgledaju kao kapljice: Ovo je stranica kojom se možete poslužiti u svim situacijama u kuhinji, od rendanja šargarepe, krompira ili kuvanih jaja za salatu, do rendanja mekog sira za pizzu. Korisna je jer će većinu namirnica pretvoriti u ujednačene i tanke strugotine koje su pogodne za salate, ili kuvanje. Na taj način brže će se skuvati i raspasti, ako želite gušći sos. Poslužiće i za brzo seckanje voća i povrća, usitnjavanje luka za saft, ili za mrvljenje čokolade koju ćete otapati na pari. Dobro je rešenje i za rendanje margarina koji trebate dodati u kolače.

Strana rendea s sitnim rupama koje izgledaju kao kapljice: Odlična je za brzo i efikasno usitnjavanje pojedinih namirnica koje ćete koristiti za ukrašavanje jela, poput tvrdog sira, čokolade voća ili povrća. Na ovoj strani možete narendati krompir za popečke ili palačinke, ili tikvice kojima ćete puniti palačinke, i napraviti kašice od voća i povrća za bebe.

Strana rendea sa nazubljenim rupama: U vreme dok nije bilo sokovnika, ovo je, zapravo, bila najčešće korišćena strana rendeta, jer su na njoj žene ‘trljale’ voće i povrće da bi napravile kašicu iz koje će kasnije iscediti sok za decu. Na toj strani su rendale šargarepu kad bi kuvale za ddecu koja je ne vole, kako se ona ne bi videla u tanjiru. Na toj strani možete istrljati luk, da biste dobili sok od luka za obloge i slično.

Strana rendea s dve, tri duguljaste rupe: Služi za rezanje voća i povrća na tanke, uravnotežene kriške koje možete koristiti za salatu, složenac, ukras na tanjiru i slično. Na ovoj strani možete narezati krompir na ploške za pripremu čipsa i slično, prenosi 24sata.hr.

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.