OVO JE PRAVA TRADICIONALNA ČESNICA: Po receptu NAŠIH BAKA koji svaka domaćica TREBA DA ZNA
Česnica od kukuruznog brašna, Foto: Profimedia

božićni recepti

OVO JE PRAVA TRADICIONALNA ČESNICA: Po receptu NAŠIH BAKA koji svaka domaćica TREBA DA ZNA

Tradicionalni recept za pravljenje božićne česnice

Objavljeno:

Ovo je jedan starinski recept koji se koristi generacijama, a najviše namenjen onima koji su ljubitelji kukuruznog brašna.

Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da se pri izradi ove česnice ne koristi kvasac.

Sastojci:

450 g kukuruznog brašna

450 ml kisele vode ili mlake obične vode

50 ml ulja ili masti

1 kašičica soli

1 kesica prašna za pecivo ili pola kašičice sode bikarbone

oko 100 g belog brašna

Božićna trpeza
Božićna trpezafoto: Marina Lopičić

Priprema:

U dublju činiju sipati brašno, prašak za pecivo i 1 kašičicu soli. Postepeno dodavati kiselu vodu (ne upija svako brašno isto, možda će vam biti potrebno manje ili više vode) zatim dodati ulje i dobro izmešati sa varnjačom.

U okrugu tepsiju staviti pek papir ili dobro podmažite sa uljem da se ne bi testo zalepilo. Presuti smesu, pokvasiti ruke sa malo vode, oblikovati i peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne porumeni nekih pola sata.

Podsećamo, prema tradicionalnim običajima, tokom božićnog ručka česnica se mora podeliti svim ukućanima. Česnicu deli domaćica/domaćin kuće.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.