KOBASICE DUŽE OD OVOG PERIODA NE SMETE DA DRŽITE U FRIŽIDERU: Važnije je nego što ste zamislili
Kobasice na stolu, Foto: Profimedia

oprez

KOBASICE DUŽE OD OVOG PERIODA NE SMETE DA DRŽITE U FRIŽIDERU: Važnije je nego što ste zamislili

Meso se i u frižideru kvari, zato je važno da znate koliko dugo meso sme tamo da stoji

Objavljeno:

Dešava se da nam često ostane hrane i da ne znamo šta ćemo sa njom, a ne može sve dugo da stoji u frižideru.

Meso se i u frižideru kvari, zato je važno da znate koliko dugo meso sme tamo da stoji.

Skladištenje hrane donosi mnoga pitanja i zabrinutosti, pogotovo kada se radi o mesnim proizvodima.

Mesara, meso
foto: Emilija Jovanović

Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja u hladnjaku i zamrzivaču, evo koja.

Mesara, meso
foto: Emilija Jovanović

Sirova živina

Sirova živina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 stepeni Celzijusa ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 stepeni ili hladnije). Kuvana živina može stajati u frižideru nekoliko dana, a može se i smrznuti i pojesti za dva do šest meseci.

Svinjetina
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina mogu stajati u frižideru do pet dana, a mogu se smrznuti na period od četiri do 12 meseci. Preostalo kuvano meso će trajati tri do četiri dana u frižideru i dva do šest meseci ako se zamrzne.

Mleveno meso
foto: PRINTSCREEN/YT/ DOZUS COOK

Mleveno meso

Mleveno meso, kao što su govedina, teletina ili svinjetina, može stajati u frižideru jedan do dva dana, a mogu se zamrznuti na period od tri do četiri meseca.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u frižideru se treba pojesti u roku od nedelju dana, a kobasica se treba pojesti u roku od dva dana. I jedno i drugo se može zamrznuti na mesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva meseca.

(Espreso/Kurir Stil/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.