OVAKO SE SPREMA POSNA POGAČA ZA BADNJE VEČE: Badnjaču svaka DOMAĆICA mora da NAPRAVI (RECEPT)
Badnjača, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

spremite je

OVAKO SE SPREMA POSNA POGAČA ZA BADNJE VEČE: Badnjaču svaka DOMAĆICA mora da NAPRAVI (RECEPT)

Pečenu pogaču izvaditi i ” umiti”, to znači premazati sa malo vode, zamotati u krpu ili blago pouljiti i ostaviti do služenja

Objavljeno: 20:22h

Pogača za Badnje veče ili Badnjača.

Zapišite recept.

Sastojci:

400 ml tople vode

1 kašika šećera

10gr suvog kvasca

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 ravna kašika soli

50 ml + 2 kašike ulja

700 gr brašna

Priprema:

U toploj vodi razmutiti kvasac, šećer i malo brašna.

Dodati pola brašna, ulje i so, pa dobro izmešati.

Smesa treba da se dobro varjačom izradi, da bude fina i glatka.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Nakon toga dodavati ostatak brašna pa nastaviti mešanje varjačom dok ne postane jako gusto.

Kad već ne može da se meša i trebalo bi da se umesi.

Pred kraj mešenja preliti sa 2 kašike ulja i premesiti.

Neće biti lepljivo a biće fino mekano.

Ostaviti tako testo pokriveno krpom da odstoji 60 minuta na toplom mestu.

Izvaditi zatim testo, malo ga premesiti pa ga rukom zatvoriti , okrenuti, pa istiskati lagano da se raširi, da bude kao tanka lepinja.

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Staviti u pleh veličine 30 cm. Ostaviti 20 minuta da odstoji.

Posle 20 minuta premazati uljem.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni, ostaviti pogaču da odstoji dok se rerna ne zagreje.

Zatim staviti da se peče.

Pečena je kada fino porumeni, oko 30 minuta peći, zavisno od rerne.

Pečenu pogaču izvaditi i ” umiti”, to znači premazati sa malo vode, zamotati u krpu ili blago pouljiti i ostaviti do služenja.

Prijatno.

(Espreso/Domaći Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.