LEGENDARNI RECEPT ZA KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA: Ovako ukusne POSNE VANILICE niste probali, a spremaju se NIKAD BRŽE
Vanilice, Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

RECEPT

LEGENDARNI RECEPT ZA KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA: Ovako ukusne POSNE VANILICE niste probali, a spremaju se NIKAD BRŽE

Kada se keksići ispeku, svaki drugi mazati pekmezom i nežno preklopiti nenamazanim keksićem, a potom uvaljati u mešavinu prosejanog šećera u prahu i vanilin šećera

Objavljeno:

Možete ih napraviti u željenom obliku i pokloniti ih nekoj dragoj osobi.

Sastojci:

  • 400–450 g mekog belog brašna
  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 150 ml belog vina (ili piva)
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • pekmez od kajsija ili šljiva
  • jedna kesica vanilin šećera
  • šećer u prahu
Vanilice
foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

Priprema:

Prosejati oko 400 g brašna i prašak za pecivo u činiju, pa promešati. Zatim dodati ulje i vino, te zamesiti testo uz dodavanje još brašna, ukoliko je to potrebno. Testo ne treba da bude pretvrdo, ali ne treba ni da se lepi za ruke. Umešeno testo staviti na pobrašnjenu podlogu i razviti oklagijom na debljinu ne veću od 5 mm.

Modlicom željenog oblika vaditi komade testa i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavljati između njih mali razmak, ne treba da se dodiruju. Ostatke testa malo premesiti, razvući oklagijom i opet vaditi oblike, i tako sve dok se ne utroši testo. Keksiće peći u rerni ugrejanoj na 180 °C. Nakon 10-ak minuta počnite da ih proveravate, jer neće mnogo promeniti boju, zato treba pogledati i kakvi su odozdo, da se ne bi prepekli.

Kada se keksići ispeku, svaki drugi mazati pekmezom i nežno preklopiti nenamazanim keksićem, a potom uvaljati u mešavinu prosejanog šećera u prahu i vanilin šećera. Odložite ih u kutiju za kolače.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.