RETROGRADNI MERKUR U 2023. GODINI DONOSI PROBLEME SA NOVCEM: Ovo su TAČNI DATUMI kada stiže, jedno obavezno uradite
Retrogradni merkur, Foto: Profimedia

oprezno

RETROGRADNI MERKUR U 2023. GODINI DONOSI PROBLEME SA NOVCEM: Ovo su TAČNI DATUMI kada stiže, jedno obavezno uradite

Kako otkriva godišnji horoskop, ovo su datumi u 2023. kada će vam retrogradni Merkur napraviti probleme

Objavljeno:

Pitate se kada je sledeći retrogradni Merkur? Pa, spremni ili ne, jedan od najstrašnijih astroloških događaja se ponovo sprema da vaš svet preokrene na glavu. A kada Merkur krene retrogradno, monode staviri će se "izgubiti u prevodu". Može vam se desiti da pošaljete poruku pogrešnoj osobi, da se bez jakog razloga posvađaate sa voljenom osobom ili da platite silne pare za kvar koji ste mogi da sprečite.Saznajte kada će se u 2023. godini desiti retrogradni Merkur i kako da sprečite njegov negativan uticaj.

Ove godine će Merkur retrogradirati četiri puta.

Retrogradni Merkur
foto: profimedia

"Retrogradni Merkur će uglavnom biti u zemljanim znacima 2023. Ova godina će biti prilika za sve, a posebno za zemljane znakove, da uspore i preispitaju svoje navike i planove."

Januar

Prvi retrogradni Merkur u godini pružiće vam osećaj "već viđenog", a to je zato što zapravo počinje 29. decembra 2022.

Prvih nekoliko nedelja u godini, Merkur će ići retrogradno u znaku Jarca, što će trajati do 18. januara 2023. Kada Merkur krene retrogradno u ovom znaku, možete očekivati velike revizije, preispitivanje ciljeva i očekivanja za novu godinu, kao i čemu posvećujete najviše vremena i pažnje.

"Dok godinu započinjemo retrogradnim Merkurom u Jarcu, možda ćete se osećati napeto i pomalo 'sagorelo'", kaže Kedvel. "Ovo je dobar trenutak da budete realni o tome kakva očekivanja imate od sebe i drugih."

Merkur, Planeta, Svemir, Kosmos, Astronomija, Astrologija, Retrogradni Merkur
foto: Profimedia

April

Očekuje se da će drugi retrogradni Merkur ove godine uzdrmati stvari kada dođe proleće. Od 21. aprila do 14. maja 2023. Merkur će se retrogradirati u znaku Bika, akcentujući sve stvari koje se odnose na lične vrednosti i finansije.

"Vaš osećaj stabilnosti naći će se na testu, što se može manifestovati kroz finansije, imovinu ili u vašim intimnim odnosima", objašnjava Kedvel. "Mogući su sukobi sa drugima zbog različitih shvatanja životih stavova, a granice tolerancije će biti na testu."

Dobra vest je da ova retrogradnost takođe donosi priliku za neke važne razgovore. Iako tema novca može biti neprijatna, to je prilika da razmotrite svoju trenutnu situaciju i odlučite šta ne funkcioniše. Takođe je odlično vreme da se usredsredite na uštedu novca .

"Da biste se pripremili za ovaj aspekt, bilo bi mudro da napravite manji štek za hitne slučajeve. Budite oprezni kod impulsivnih kupovina, jer ćete možda požaliti zbog njih u budućnosti", savetuje Kedvel.

Avgust

Ako ste se nadali da ćete provesti bezbrižno leto, razočaraćete se. Doći će do velikih prekida u komunikaciji i sitnih drama tokom avgusta kada će se Merkur kretati retrogradno po treći put.

Merkur će 23. avgusta pomešati stvari u znaku Device i tu će ostati do 15. septembra 2023. Ovaj retrogradni Merkur biće najizazovniji u godini. Možete očekivati sve klasične simptome koji si tipični za ovaj nepovojni aspekt tokom ovog vremena, posebno probleme u komunikaciji, sa propuštenim rokovima, neočekivanim kašnjenjima i opštom neprijatnošću.

"Tokom ove retrogradnosti, možda ćete se osećati neorganizovano, kao 'muva bez glave', Međutim, imaćete šansu da kroz prepreke otkrijete neka nova, praktična rešenja. Devica je praktičan je znak; oni vide probleme i logično dolaze do rešenja. Ovo će vam dati priliku da pronađete načine da se snađete u haosu", objašnjava Kadvel.

Decembar

I konačno, baš na vreme za proslavu kraja godine, poslednji retrogradni Merkur u godini počinje u Jarcu 13. decembra 2023. i završava se 1. januara 2024. u Strelcu. Kada se retrogradni Merkur pojavi oko sezone praznika, možete očekivati neke probleme u vezi sa planovima za putovanje i organizacijom proslava.

"Strelac vlada putovanjima, stoga retrogradni Merkur u ovom znaku neće biti blagonaklon prema planovima za put. Bilo bi mudro da napravite rezervne planove u slučaju da stvari krenu po zlu", upozorava Kedvel. To znači da napravite kopije karata i rezervacija, dvaput proverite datume pre rezervisanja letova i dvaput razmislite pre nego što u poslednjem trenutku izvršite izmene u utvrđenim planovima.

Ovaj retrogradni Merkur će takođe podsećati na teme iz prvog ovogodišnjeg retrogradnog Merkura, dajući vam priliku da razmislite o tome koliko ste daleko stigli i kuda idete dalje.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.