SRPSKE VANILICE proglašene za NAUKUSNIJI SITNI KOLAČ na svetu: Brzo ZAPIŠITE ovaj pobednički RECEPT
Vanilice, Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

SJAJNO

SRPSKE VANILICE proglašene za NAUKUSNIJI SITNI KOLAČ na svetu: Brzo ZAPIŠITE ovaj pobednički RECEPT

Listu najukusnijih sitnih kolača koji predstavljaju 46 zemalja sveta sastavio je sajt za recepte „Food52“.

Objavljeno:

Srbiju najbolje predstavljaju vanilice, a recept koji je nominovala korisnica sajta Aleksandra (QueenSashy) proglašen je za najbolji recept za sitne kolače na svetu.

Evo recepta koji je ovim divnim kolačićima doneo titulu (za 60 vanilica):

Sastojci:

200 grama šećera u prahu

1 mahuna vanile isečena na komadiće

300 grama masti

250 grama grama kristal šećera

1 jaje

2 žumanca

sok jednog limuna

1 kašičica fino rendane limunove korice

250 grama mlevenih oraha

600 grama brašna

džem od šipaka ili kajsija

Vanilice
foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

Priprema:

Nekoliko dana pre pravljenja kolačića, pomešajte šećer u prahu sa isečenom mahunom vanile i zatvorite u kutiju sa poklopcem. Tako ćete dobiti vanilin šećer. U činiji izmiksajte mast sa kristal šećerom dok ne dobijete krem. Umutite jaje, žumanca, limunov sok i limunovu koricu. Dodajte orahe i bračno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Pokrijte ga i hladite u frižideru barem tri sata ili tokom noći.

Ugrejte rernu na 160 stepeni Celzijusa, ukoliko ima ventilator, ili 180 ako je reč o običnoj rerni.

Stavite testo na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od oko pola centimetra.

Obložiti dva pleha papirom za pečenje i uz pomoć male modle vaditi vanilice i redati ih razmaknute u plehove.

Peći oko 12 minuta, tako da ostanu bele i pustiti da se ohlade na tepsiji oko pet minuta. Zatim prebaciti na rešetku ili ravnu površinu dok se potpuno ne ohlade.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.