UPOTPUNITE PRAZNIČNU TRPEZU JEDNIM OD NAJLEPŠIH ITALIJANSKIH JELA: Priprema se LAKO i zadovoljava SVAČIJI UKUS
Promo, Foto: Promo

UKSUNO

UPOTPUNITE PRAZNIČNU TRPEZU JEDNIM OD NAJLEPŠIH ITALIJANSKIH JELA: Priprema se LAKO i zadovoljava SVAČIJI UKUS

Kako biste uživali u autentičnom duhu Napulja i specijalitetima jedne od najboljih svetskih kuhinja ne morate prelaziti granice i satima putovati do Italije.

Objavljeno:

Zahvaljujući restoranu „Campania Pizza Gourmet“ na Novom Beogradu carstvo jedinstvenih ukusa stiglo je do vas, u srpsku prestonicu.

Osim bogate ponude hrane i pića, ovaj restoran nudi ambijent oplemenjen originalnim detaljima oslikanim u mestu Vijetri sul Mare na amalfijskoj obali. Ovde možete uživati u toploj atmosferi sa porodicom ili prijateljima i iskusiti tradicionalna jela pripremljena na moderan način. I vi vašu prazničnu trpezu možete upotpuniti jednim vrhunskim italijanskim specijalitetom, a u restoranu „Campania Pizza Gourmet“ možete pronaći sve originalne namirnice.

U nastavku vam donosimo recept za jedno od najlepših italijanskih jela koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Promo
foto: Promo

PARMIGIANA DI MELANZANE

Sastojci:

100 g patlidžana

100 g paradajz-pelata

1 čen belog luka

80 g sira mozzarella

80 g sira parmigiano regiano

10 listova svežeg bosiljka

so, biber

Promo
foto: Promo

Priprema:

Iseći patlidžan uzduž na tanke šnite od oko 0,5 cm debljine. Posoliti i ostaviti neko vreme da otpusti gorčinu. Ocediti i grilovati s obe strane oko 5 minuta.

Paradajz izdinstati na maslinovom ulju sa čenom belog luka (izvaditi luk na kraju), pa dodati nekoliko listova bosiljka. Ređati u vatrostalnu keramičku posudu naizmenično patlidžan, mocarelu, parmezan i pelat u tri reda. Na kraju posuti parmezanom i zapeći u rerni 10-15 minuta. Ukrasiti listovima bosiljka.

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.