5 NAČINA DA UPOTREBITE TEČNOST OD KISELIH KRASTAVACA U KUHINJI: Nakon ovoga je više nikad NEĆETE BACATI
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

korisno

5 NAČINA DA UPOTREBITE TEČNOST OD KISELIH KRASTAVACA U KUHINJI: Nakon ovoga je više nikad NEĆETE BACATI

Sok od kiselih krastavaca može da bude zamena za sirće

Objavljeno:

Ostatak soka od slanih kiselih krastavaca savršen je za pravljenje novih kiselih krastavaca ili drugog ukiseljenog povrća. Isecite krastavce i drugo povrće po želji – dodajte ih u teglu i budite kreativni.

Ovo je sjajan način da iskoristite dodatne komade povrća iz drugih jela, kao što je salata. Ali nemojte dodavati dodatnu tečnost, jer će to poremetiti kiselost i slanost, što utiče i na ukus i na sposobnost kiseljenja.

Kiseli krastavci
foto: Printscreen Youtube

Zamena za sirće

Samo nekoliko kašika aromatične tečnosti od kiselih krastavaca može različite recepte brzo učiniti ukusnijim. Koristite ostatak soka od kiselih krastavaca umesto (ili kao dodatak) sirćetu i soli u receptima za krompir salatu ili druga jela po želji.

Marinada za meso

Većina marinada za omekšavanje mesa sadrži ključne sastojke poput sirćeta i soli. Dodavanje namirnica poput belog luka, soli, bibera pa čak i malo šećera poboljšava ukus i krajnji rezultat. Kako sok od kiselih krastavaca može biti zamena za sirće, istovremeno može poslužiti kao sastojak u marinadi.

Kokteli

Dodajte kašiku ili dve ostatka soka od kiselih krastavaca u željeni koktel za “slani udarac” i sigurno drugačiji ukus od onog na koji ste navikli.

Sos za pomfrit

Napravite sopstveni sos za pomfrit (ali i druga jela) ovako: 2 kašike majoneza, 1 kašika kečapa, 1/2 kašičice belog luka u prahu i 1 kašika soka od kiselih krastavaca. Dobro promešajte i uživajte.

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.