AKO ISPIRATE SUDOVE PRE STAVLJANJA U MAŠINU ODMAH PRESTANITE: Stručnjaci otkrili da PRAVITE VELIKU GREŠKU sa tim
Mašina za sudove, Foto: Profimedia

savet

AKO ISPIRATE SUDOVE PRE STAVLJANJA U MAŠINU ODMAH PRESTANITE: Stručnjaci otkrili da PRAVITE VELIKU GREŠKU sa tim

Moderne mašine i deterdženti dizajnirani su tako da čiste posuđe koji je zaista prljavo

Objavljeno:

Smatra se da većina ljudi ispira prljavo posuđe pre nego što ga stavi u mašinu, ali stručnjaci navode da tako rade nepotreban posao, a takođe troše i novac i vreme.

Moderne mašine i deterdženti dizajnirani su tako da čiste posuđe koji je zaista prljavo, a ako ne isperete posuđe pre nego što ga stavite u mašinu, uštedećete vreme, novac, energiju i vodu. Zbog ovoga stručnjaci tvrde da je ispiranje posuđa zaista nepotreban korak.

Pranje sudova, Sudovi
foto: Profimedia

Istraživači su sproveli niz testova sa 17 različitih mašina za posuđe, navodi Best life. Napunili su ih posuđem koje je imalo najtvrdokornije mrlje, a prethodno ga nisu ispirali vodom.

Pokazalo se da je većina mašina odradila odličan posao, a zaključeno je da zbog prethodno ispiranje mašina neće očisti posuđe kako treba.

Stručnjak za čišćenje i organizovanje u kompaniji „Fantastic Cleaners“, Din Dejvis, navodi da „većina mašina ima ugrađen senzor za detektovanje prljavštine na posuđu i prema tome prilagođavaju pranje“.

Ako senzor detektuje da nema puno fleka i prljavštine na posuđu jer ste ga prethodno oprali, mašina možda neće tako dobro odraditi svoj deo posla.

Osim toga, i tečnost za pranje posuđa sadrži sastojke koji razbijaju čestice prljavštine koje se zalepe na posudu. Međutim, ako najpre isperete posuđe, to deterdžent čini manje efikasnim. Ne treba zaboraviti i da nepotrebno trošite vodu ako ispirete posuđe pre nego ga stavite u mašinu.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.