AJNŠTAJNOV SAVET ZA SREĆU: Samo je OVO potrebno da bi se dogodilo ono što ŽELITE
Albert Ajnštajn, Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE

AJNŠTAJNOV SAVET ZA SREĆU: Samo je OVO potrebno da bi se dogodilo ono što ŽELITE

Albert Ajnštajn bio je izvanredan naučnik i veliki um, ali nije bio samo nadaren u fizici i u pronalascima koja su menjala čovečanstvo, već je znao i kako da napiše svoju “teoriju sreće”.

Objavljeno:

Prema priči, Ajnštajn je tu teoriju zapisao na hotelskom računu da bi se zahvalio za gostoljubivost. Zapisao je samo dve rečenice, ali toliko snažne i moćne da zasita mogu poslužiti kao apsolutna “teorija sreće” kroz ceo život.

“Miran i skroman život donosi više sreće nego želja za uspehom u kombinaciji sa stalnom brigom”, napisao je Ajnštajn. Na drugom listu papira ostavio je ovu poruku: “Gde ima volje, ima i načina.”

Albert Ajnštajn
foto: Profimedia

Ova dva papirića kasnije godinama prodata su na aukciji za veliku svotu novca, ali svako je dobio mogućnost da otkrije i iskoristi Ajnštajnove smernice za srećan život.

Dakle, Ajnštajn objedinjuje gledišta istočnjačke i zapadne filozofske tradicije u ovim izjavama. Budisti se kategorički protive takozvanom “mentalitetu večitih putnika”, odnosno stalnom prevazilaženju današnjih prepreka za sutrašnji uspeh.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.