DEZERT KOJI NAJBOLJE IDE POSLE RIBE: POSNA čokoladna torta koja se TOPI, gosti će tražiti recept POSLE SLAVE
Riba, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

NAPRAVITE

DEZERT KOJI NAJBOLJE IDE POSLE RIBE: POSNA čokoladna torta koja se TOPI, gosti će tražiti recept POSLE SLAVE

Ukusni dezert koji najbolje ide za slavu, posle ribe. Poslužite posnu čokoladnu tortu i oduševite goste.

Objavljeno:

Sastojci za koru:

300 gr brašna

250 gr šećera

1 prašak za pecivo

prstohvat sode bikarbone

3 kašike džema od kajsija

100 gr mlevenih oraha

300 ml kisele vode

4 kašike kakaoa

Krem:

1l vode

3 pudinga od vanile ili čokolade ( čitajte gde piše posno )

1 kašika brašna

100 gr posne čokolade za kuvanje

200 gr posnog margarina

3 kašike šećera

50 gr šećera u prahu

300 gr posnog šlaga, šlag krema od čokolade, vanile, koji imate ili nadjete

kisela voda za mućenje šlaga

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Pomešati sve sastojke za koru i dobro umutiti. Nije bitan redosled, samo sipajte.

Obavezno u veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje pa tek onda ulijte smesu za kore.

Nisam sigurna da samo pouljeno i posuto brašnom se neće zalepiti.

Pecite izmedju 20 i 25 minuta.

Kora će biti lepljiva i možda će delovati nepečeno ali je pečena, pipnite je, nećete se opeći.

Ako je prepečete ivice će biti tvrde, pa ako vam se to deci odsecite ih, ali će onda torta biti manja.

Za fil pomešajte šećer, puding, brašno i 200 ml vode i umutite. Ostatak stavite da provri.

Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi pa ostavite da se hladi.

Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne. Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i umutiti.

Umutiti i šlag sa hladnom kiselom vodom. Staviti 150 ml kisele vode pa ako je pregusto dok mutite polako dodavajte više, nisam tačno izmerija jer sam i ja tako radila, dosipala…

Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Sečete po široj strani.

Filovanje: kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Dobro ohladiti pa slućiti.

Za lakše filovanje tortu moćete slagati u uski kalup, držati uzamrzivaču nekoliko sati pa onda okrenuti.

Ostaviti sat vemena na sobnoj temperaturi da otpusti pa služiti.

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.